ΑρχικήinetMicrosoft: Καταργεί εφαρμογές από το Windows Store;

Microsoft: Καταργεί εφαρμογές από το Windows Store;

Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft αφαιρεί εφαρμογές από το Windows Store που δεν επιβεβαιώνουν την καταλληλόλητα του περιεχομένου τους, με σκοπό την δημιουργία μιας ασφαλέστερης και καλύτερης πλοήγησης των χρηστών στο διαδίκτυο.

Windows Store

Η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft σχετικά με την ενέργεια αυτή έγινε τον Αύγουστο και από τότε προς έκπληξη όλων η εταιρεία έχει απαγορεύσει την λειτουργεία αρκετών εφαρμογών. «Δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική του Windows Store» είχε δηλώσει η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Microsoft έχει υιοθετήσει ένα απλοποιημένο IARC σύστημα βαθμολόγησης για εφαρμογές και παιχνίδια του Windows Store. Όλο το περιεχόμενο ελέγχεται σε καθημερινή βάση με στόχο να διασφαλιστεί η ποιοτικότερη δυνατή  εμπειρία των χρηστών και η ύπαρξη καταλληλότερου περιεχομένου για  όλες τις ηλικίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το IARC σύστημα βαθμολόγησης και την πολιτική ασφάλειας μπορεί κανείς να λάβει από το Developer Blog της εταιρείας.

Υποστηρίζεται πως 90.000 με 150.000 εφαρμογές στο Windows Store έχουν κριθεί ακατάλληλες. Η Microsoft δεν επιβεβαιώνει τα νούμερα και επιμένει στην αρχική δήλωση της πως η αυστηρότητα απέναντι στις εφαρμογές και τα παιχνίδια υπάρχει για να δημιουργήσει το Windows Store ένα πιο φιλικό και ασφαλές περιβάλλον για τον χρήστη.

Η εταιρεία επενδύει ιδιαίτερα στα Windows 10 τα οποία επιθυμεί να προσφέρουν ένα ιδανικό τρόπο πλοήγησης του κοινού στο διαδίκτυο. Επομένως , απαιτεί υψηλή ποιότητα εφαρμογών και παιχνιδιών στο Windows Store.

Το θετικό είναι πως μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί οι λιγότερο εξεζητημένες εφαρμογές καθώς οι διαχειριστές των δημοφιλέστερων φρόντισαν από νωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με το IARC. Η Microsoft δίνει δεύτερη ευκαιρία και στις  εφαρμογές που αφαιρέθηκαν να επανέλθουν μέσω της εγγραφής τους στο Dev Center και φροντίζοντας αυτή τη φορά να τηρούν τις προϋποθέσεις.microsofttt

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS