ΑρχικήsecurityΕίναι πλέον νόμιμο να χακάρουμε το αυτοκίνητο ή τη smart TV μας

Είναι πλέον νόμιμο να χακάρουμε το αυτοκίνητο ή τη smart TV μας

tesla_model_s_hackeri_30936500-smart

Μπορείτε τώρα να χακάρετε το αυτοκίνητό σας και την smart TV σας, χωρίς να ανησυχείτε για το νόμο.

Εάν είστε ερευνητής ασφάλειας και σκοπεύετε να μάθετε τις εσωτερικές λειτουργίες των τρωτών σημείων ασφαλείας, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο ή τη smart TV σας, τότε φαίνεται ότι θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε τις δύο αυτές επιχειρήσεις, χωρίς να διακινδυνεύσετε να έρθετε αντιμέτωποι με το νόμο. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εφαρμογή από το FTC, έχει εγκρίνει αλλαγές στο Digital Millennium Copyright Act (DMCA) και θα επιτρέπει στους Αμερικανούς να χακάρουν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές, εφ ‘όσον κατέχουν αυτό το κομμάτι του hardware.

Οι ερευνητές νομίμως θα είναι σε θέση να αντιστρέψουν τα προϊόντα μηχανικής και οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκευάσουν τα ηλεκτρονικά τους οχήματα, αλλά η FTC επιτρέπει τις εξαιρέσεις μόνο για διετή δοκιμαστική λειτουργία. Η FTC εισήγαγε μια παρόμοια αλλαγή το 2014, όταν ανακοίνωσε ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε με επιτυχία το δικό σας smartphone για σκοπούς έρευνας και ασφάλειας, χωρίς να υποστείτε τις συνέπειες. Το ίδιο πράγμα έχει εισαχθεί για τα αυτοκίνητα και τις smart TV και το να τα χακάρετε με αποκλειστικό σκοπό την εκμάθηση για κενά ασφαλείας σίγουρα επιτρέπεται.

Οι ελλείψεις ασφαλείας τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις smart TV, θα βοηθήσουν τους καταναλωτές, καθώς και οι κατασκευαστές να δημιουργήσουν καλύτερη προστασία. Ωστόσο, θα έχετε την ευκαιρία να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα της ελευθερίας που έχετε λάβει. Οι εξαιρέσεις αυτές ορίζουν ρητά ότι οι καταναλωτές και οι ιδιοκτήτες των έξυπνων τηλεοράσεων και αυτοκινήτων, μπορούν να τα χακάρουν μόνο με «καλό σκοπό» και εφόσον έχουν αποκτηθεί νόμιμα.

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι θα μπείτε σε μπελάδες αν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε hacking σε αντικείμενα που δεν ανήκουν σε σας, ακόμα κι αν είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρέπει να ξέρετε ότι η FTC έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, οπότε απολαύστε το όσο διαρκεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS