ΑρχικήinetFacebook, Twitter και YouTube απαγορεύτηκαν στην Τουρκία… ξανά!

Facebook, Twitter και YouTube απαγορεύτηκαν στην Τουρκία… ξανά!

Η Τουρκία για ακόμη μια φορά απαγόρεψε κάποιες online υπηρεσίες, συμπεριλαμβανόμενου του Facebook, WhatsApp, Twitter και YouTube, σαν ένα μέρος της καταστολής των μέσων ενημέρωσης η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την κράτηση διάφορων ηγετών της αντιπολίτευσης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Τουρκία

 

Αν και αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, το TurkeyBlocks στο Twitter μας ενημερώνει ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες «έπεσαν» την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου στις 1:20AM τοπική ώρα.

Το TurkeyBlocks αναφέρει ότι οι ανιχνευτές παρακολούθησης εντόπισαν throttling σε επίπεδο ISP (προκαλούσαν δηλαδή επιβράδυνση της ταχύτητας στις εταιρίες παροχής Internet), με την πλειοψηφία των χρηστών του Internet να επλήγησαν. Το shutdown για πρώτη φορά εντοπίστηκε στον εθνικό πάροχο TTNet, Turkcell και στην συνέχεια σε μεγάλες ISPs. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες του UyduNet και άλλων μικρότερων παρόχων δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη και αυτή τη στιγμή.

Οι χρήστες στην Τουρκία έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι υπάρχει τεράστια επιβράδυνση κατά την πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες και χωρίς VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο), φαίνεται ότι η σύνδεση με τα social media δεν θα είναι πια εφικτή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία μπλοκάρει αυτές τις online υπηρεσίες αύτη τη χρονιά, αφού η χώρα προχώρησε σε παρόμοια μέτρα τον προηγούμενο μήνα που απαγόρευσε την πρόσβαση σε Dropbox, Microsoft OneDrive, και GitHub.Σε εκείνη την περίπτωση όμως, οι αρχές προσπαθούσαν να ανατρέψουν την διάδοση των δεδομένων που είχαν κλαπεί από χακαρισμένους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν στην κυβέρνηση της Τουρκίας, το οποίο αποκαταστάθηκε μόνο αφού οι εταιρίες συμφώνησαν να άρουν τα εν λόγω δεδομένα από τους servers τους.

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αύτη η απαγόρευση αφού δεν έχουμε καθόλου πληροφορίες για το εν λόγω ζήτημα αλλά θα ήμαστε σε εγρήγορση για να μάθουμε περαιτέρω πληροφορίες.

Φαίνεται ότι το  Instagram μπλοκαρίστηκε επίσης, όποτε φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες κι άλλες υπηρεσίες προστέθηκαν στην λίστα με τις απαγορευμένες. Προς στιγμής έχουμε μπλοκαρισμένα τα Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, και WhatsApp!

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS