ΑρχικήinetΜετά τα Galaxy Note 7, η Samsung ανακαλεί και τα πλυντήριά της

Μετά τα Galaxy Note 7, η Samsung ανακαλεί και τα πλυντήριά της

Samsung-2013

Η Samsung αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις τους τελευταίους δύο μήνες και φαίνεται ότι τα προβλήματά της δε έχουν τελειωμό!

Πρώτα ήταν τα μοντέλα Galaxy Note 7 που εξερράγησαν λόγω ελαττωματικών μπαταριών, με αποτέλεσμα την παγκόσμια ανάκληση τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων των εν λόγω smartphone σε 10 αγορές.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) ανακοίνωσε την ανάκληση 2,8 εκατομμυρίων Samsung Electronics Co πλυντηρίων, καθώς υπήρξαν περισσότερες από 700 αναφορές για υπερβολική δόνηση των συσκευών κατά τη λειτουργία τους και εννέα αναφορές για τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων ενός σπασμένου σαγονιού. Η ανάκληση αφορά 34 μοντέλα που πωλούνται σε διάφορα καταστήματα αρχής γενομένης από το 2011.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αμερικανικής Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC): “Το πάνω κομμάτι της συσκευής, μπορεί απροσδόκητα να αποκολληθεί από το υπόλοιπο πλυντήριο κατά τη χρήση, θέτοντας σε κίνδυνο τους ιδιοκτήτες ή καταστρέφοντας της περιουσία τους.” Η Samsung έλαβε εννέα σχετικές αναφορές για τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων ενός σπασμένου σαγονιού, ενός τραυματισμού στον ώμο και άλλων τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση.

Ο Elliot Kaye, πρόεδρος του  CPSC, είπε ότι το πάνω κομμάτι των επηρεαζόμενων μονάδων δεν ήταν “αρκετά ασφαλισμένο, βάση ενός λάθους στο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να φεύγει από τη θέση του κατά τη χρήση.”

3142a6d800000578-0-image-a-8_1455641963273

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ότι η CPSC δούλευε με τη Samsung για την αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας που σχετίζονται με το πρόβλημα ασφάλειας των 34 μοντέλων πλυντηρίου της εταιρείας, που παρουσιάστηκαν μεταξύ Μαρτίου του 2011 και Απριλίου του 2016. Φαίνεται ότι τα πράγματα κλιμακώθηκαν από τότε και οδήγησαν στη σημερινή ανακοίνωση.

Η ανάκληση αφορά 34 μοντέλα που πωλήθηκαν από τον Μάρτιο 2011 έως τον Νοέμβριο του 2016. Οι πελάτες μπορούν να πάρουν μια δωρεάν επισκευή, ένα νέο πλυντήριο με δωρεάν εγκατάσταση ή επιστροφή των χρημάτων τους.

«Προτεραιότητά μας είναι να μειωθεί ο κίνδυνος και να παρέχουμε στους πελάτες μας εύκολες και απλές επιλογές για την αντιμετώπιση της ανάκλησης,» δήλωσε ο John Herrington, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής για της οικιακές συσκευές, της Samsung Electronics στην Αμερική.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS