ΑρχικήinetΘύμα hacking το Twitter;

Θύμα hacking το Twitter;

Δεν μπορείτε για άλλη μια φορά να συνδεθείτε στον Twitter λογαριασμό σας; Μην ανησυχείτε, δεν είστε ο μόνος. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες είναι οι αναφορές περί δυσκολίας σύνδεσης.twitter-down-for-some-users-510009-2

Πληροφοριακά, το πρόβλημα οφείλεται σε προσωρινές δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τις φήμες αν και όλο και περισσότεροι είναι οι χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης από τους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα κινητά τηλεφωνά τους. Οι περισσότερες αναφορές προέρχονται από την Ιαπωνία και την ανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Υποστηρίζεται πως το πρόβλημα εντοπίστηκε στις 12.50 π.μ. παρόλο που το Τwitter δεν έχει βγάλει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση αναγνώρισης του καθώς και της πιθανής διάρκειας του. Είναι θέμα χρόνου βέβαια μέχρι να έχουμε απάντηση από τους αντιπροσώπους της εταιρείας.

Όπως είναι λογικό πολλοί έχουν αποπειραθεί να ερμηνεύσουν την δυσλειτουργία αυτή, με τα πιθανά σενάρια να πληθαίνουν όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο το γεγονός αποδίδεται σε επίθεση hacking. Δεδομένου ότι αύριο είναι η πολυσυζητημένη ημέρα των εκλογών στην Αμερική και το Τwitter αποτελεί μια από της κύριες πηγές  ενημέρωσης επί του θέματος, ορισμένοι υποστηρίζουν πιθανή εισβολή από hackers στη πλατφόρμα. Πρόσφατες φήμες κάνουν λόγο συγκεκριμένα για εισβολή Ρώσων hackers στο Τwitter οι οποίοι επιδιώκουν να αναταράξουν το κλίμα των εκλογών και να επιφέρουν σύγχυση. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν όντως επαληθευτεί η εκδοχή αυτή, οι Ρώσοι έχουν πετύχει τον στόχο τους.twitter-hacking

Οι εξελίξεις τρέχουν και όλοι αναμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση του Τwitter. Για το μόνο που είμαστε βέβαιοι είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί το συντομότερο καθώς η εταιρεία δεν συνηθίζει με μένει άπραγη απέναντι σε θέματα που δυσφημίζουν το όνομα της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS