ΑρχικήinetΣυνεργασία Microsoft και Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας

Συνεργασία Microsoft και Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας

Η Microsoft σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας επέτρεψε την εγκατάσταση των Windows 10 σε όλους τους υπολογιστές των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων της χώρας. Αν και δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για σίγουρη συνεργασία.Microsoft

Ο βασικός στόχος της συμφωνίας  είναι η βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των υπολογιστών των κρατικών υπαλλήλων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που διαθέτουν τα Windows 10. Περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος προβλέπεται να ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Το περίεργο της υπόθεσης όμως είναι άλλο.

Σε πρόσφατη αναφορά το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας ανακοίνωσε την χρήση LibreOffice στους κρατικούς υπολογιστές αντί για Microsoft Office. Για οικονομικούς λόγους το Υπουργείο αποφάσισε να εγκαταστήσει σε 1000,000 υπολογιστές το LibreOffice το οποίο προσφέρεται δωρεάν.

Σύμφωνα με δηλώσεις η κίνηση τους αυτή οφείλεται στη λήξη των αδειών που κατείχαν για Μicrosoft Office. Έτσι υπολογίζεται ότι το 2017 75,000 υπολογιστές θα χρησιμοποιούν LibreOffice και μέχρι το 2020 θα προστεθούν άλλοι 25,000.%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%82

Επιπλέον το υπουργείο ανακοίνωσε πως με την κατάργηση του Μicrosoft Office εξοικονομούνται 29 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τις άδειες που χρεώνονταν στη Μicrosoft. Τόνισαν ότι η αποδοτικότητα των υπολογιστών δεν μειώνεται με το LibreOffice . Τον καιρό αυτό οι Αρχές σε συνεργασία με τη LIbreItalia προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα στους υπαλλήλους πάνω στο καινούριο λογισμικό με σκοπό την επιτυχής εγκατάσταση.

Παρά την απώλεια αυτή η Μicrosoft  βγαίνει σίγουρα κερδισμένη. Γιατί;

Δεδομένου ότι το Υπουργείο επιλέγει να εγκαταστήσει λειτουργικό Windows 10 ενώ έχει αποσύρει τα WindowsOffice αποτελεί μεγάλη νίκη για την Μicrosoft.

Προς το παρόν οι πληροφορίες που έχουν αφήσει να διαρρεύσουν είναι ελάχιστες αλλά  θα έχουμε σύντομα πλήρη αναφορά επί του θέματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS