ΑρχικήHow To10 συμβουλές για το Photoshop

10 συμβουλές για το Photoshop

Μήπως το Photoshop μερικές φορές μας έχει ενθουσιάσει περισσότερο απ’όσο έπρεπε; Photoshop

Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους από εμάς αρέσει να ανεβάζουν φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους στα social media. Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους από εμάς αρέσει να τις επεξεργάζονται “ελαφρώς” πριν τις ανεβάσουν. Και ποιο πρόγραμμα μπορεί να είναι καλύτερο από το Photoshop; Η αλήθεια είναι ότι το Photoshop είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά αποτελεσματικό. Μήπως όμως αρκετές φορές το παρακάνουμε με την επεξεργασία; Μάλλον ναι, σύμφωνα με τον Nathaniel Dodson ο οποίος μας δείχνει στο βίντεο του ποιες τεχνικές καλό θα ήταν να αποφύγουμε.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, tutvid, και μας παρουσιάζει τις “κακές” τεχνικές. Παραδείγματος χάρη, το “bevel and emboss” στα κείμενα ή η χρήση ενός συγκεκριμένου χρώματος για να δώσουμε έμφαση σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιούμε με μανία. Έχουμε πολλές φορές την εντύπωση πως μια ασπρόμαυρη φωτογραφία χρειάζεται το κόκκινο χρώμα για να γίνει πιο καλλιτεχνική και εντυπωσιακή. Ο Nathaniel μας δείχνει μέσα από παραδείγματα ότι η εικόνα δεν είναι αισθητικά ωραία με την τόσο μεγάλη αντίθεση.

Άλλο ένα εργαλείο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι το “healing brush” που χρησιμεύει στην διόρθωση μιας ατέλειας. Συγκεκριμένα, ο Nathaniel μας προτείνει να μην το χρησιμοποιούμε στην πρωτότυπη φωτογραφία αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο , έτσι ώστε αν κάνουμε λάθος να επιστρέψουμε στην αρχική η οποία δεν θα έχει καταστραφεί.

Καλό θα ήταν όλοι να δώσουμε βάση στις συμβουλές του βίντεο και πολύ περισσότερο όσοι χρησιμοποιούν το Photoshop για επαγγελματικούς σκοπούς. 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS