ΑρχικήsecurityΤο WhatsApp διακόπτει την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook

Το WhatsApp διακόπτει την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook

WhatsApp-and-Facebook-apps

Το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια $ πίσω στο 2014 και τον περασμένο Αύγουστο το WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών του με τη μητρική του εταιρεία, το Facebook.

Το WhatsApp το αλλάζει τώρα αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα μοιράζεται πια τα δεδομένα των χρηστών του με το Facebook. Αυτό έγινε αφού ένας Επίτροπος Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου ασχολήθηκε με το τι κάνουν οι δύο εταιρείες με τα δεδομένα των πελατών τους.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο πάνω στις προσωπικές μας πληροφορίες, ακόμη και αν οι υπηρεσίες δεν μας χρεώνουν. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες μας με έναν ορισμένο τρόπο σε αντάλλαγμα να μας προσφέρει μια υπηρεσία δωρεάν, αλλά αν οι πληροφορίες στη συνέχεια πρόκειται να αξιοποιηθούν περισσότερο από ό, τι έχουμε συμφωνήσει, για κάποιο σκοπό που δεν μας αρέσει, τότε έχουμε το δικαίωμα να ανησυχούμε γι αυτό.

Θέσαμε το νόμο με σαφήνεια στο Facebook και είμαστε ικανοποιημένοι που τελικά έχει συμφωνήσει να διακόψει τη χρήση δεδομένων από τους χρήστες της υπηρεσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαφημίσεις ή για σκοπούς βελτίωσης των διάφορων προϊόντων.

Δεν είναι σαφές ακόμα αν αυτό θα είναι μια μόνιμη κίνηση, καθώς το Facebook θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να μοιράζονται τα δεδομένα που είναι σύμφωνα με τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS