ΑρχικήinetΜάθατε για την νέα δυνατότητα του Facebook;

Μάθατε για την νέα δυνατότητα του Facebook;

Το Facebook εισάγει ένα καινούριο, αρκετά εντυπωσιακό, χαρακτηριστικό στις φωτογραφίες και τα βίντεο που επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε. Πλέον οι προσωπικές μας στιγμές θα μοιάζουν με έργα τέχνης χάρη στη νέα δυνατότητα της πλατφόρμας που αποτελεί ένδειξη προόδου και μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη AI λειτουργιών στις εφαρμογές.Facebook Facebook

Προς το παρόν, το νέο χαρακτηριστικό που επίσημα θα ονομάζεται Style Transfer δοκιμάζεται στην Ιρλανδία ενώ λίγος καιρός απομένει μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα του. Θα μπορούμε πλέον να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες και τα βίντεο μας με ένα πιο καλλιτεχνικό τρόπο εφόσον διατίθενται φίλτρα εμπνευσμένα από κλασσικά έργα τέχνης.

Αυτό που ξεχωρίζει το νέο χαρακτηριστικό από τις υπόλοιπες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών είναι η χρήση ενός neural network το οποίο είναι προγραμματισμένο να αναδημιουργεί το στυλ των διάσημων καλλιτεχνών στις απεικονίσεις των προσωπικών μας στιγμών.

Σύμφωνα με αναφορές, εφόσον τα Neural networks δρουν όπως και οι υπόλοιπες AI λειτουργίες η επεξεργαστική ισχύ του smartphone δεν θα επαρκεί για να πραγματοποιηθεί η λειτουργία τους.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η εισαγωγή καινούριων φίλτρων δεν αποτελεί μεγάλη πρωτοποριακή ιδέα. Το Style Transfer όμως διαθέτει την βασική τεχνολογία για να εισάγει ένα νέο πλαίσιο, ονομαζόμενο Cafe2 Go, το οποίο θα βοηθήσει την εξέλιξη περισσοτέρων AI λειτουργιών.

Το Style Transfer καταγράφει τα φίλτρα που συνήθως χρησιμοποιούμε στις φωτογραφίες και βίντεο μας και στις επόμενες δημοσιεύσεις προτείνει πιθανές επιλογές επεξεργασίας που θα ήταν καταλληλότερες για εμάς.Facebook

Σε λίγο καιρό λοιπόν, αν το Facebook εισάγει την νέα δυνατότητα Style Transfer, δεν θα χρειάζεται να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες και τα βίντεο μας εφόσον η πλατφόρμα θα το κάνει για εμάς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS