ΑρχικήinetΤα iOS 10.2 κάνουν πιο δύσκολο το χακάρισμα των iPhone backups

Τα iOS 10.2 κάνουν πιο δύσκολο το χακάρισμα των iPhone backups

Η Apple πρόσφατα κυκλοφόρησε τα πρώτα iOS 10.2 beta (δοκιμαστική version) και εκτός από νέα emoticons, φαίνεται ότι η εταιρεία έκανε μια αλλαγή που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των δεδομένων που περιλαμβάνονται σε αντίγραφα ασφαλείας.

 

iOS

Οι Security experts στο site iMazing εξηγούν ότι η δοκιμαστική version των iOS 10.2 φτιάχνει κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας 1,000 φορές πιο ασφαλή, όπως το OS Update  αυξάνει την προ απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για να σπάσει τον κωδικό πρόσβασης.

Η Apple προσπάθησε να ενισχύσει την ασφάλεια των κρυπτογραφημένων αντιγράφων ασφαλείας με το iOS 10 στην πρώτη έκδοση, αλλά εξαιτίας ενός ελαττώματος ασφαλείας, η εταιρεία κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, έφτιαξε backups εύκολα στο να χακαριστούν.Η Cupertino διόρθωσε το πρόβλημα αρκετά γρήγορα και παρουσιάζοντας τα iOS 10.1 βρήκε μια λύση σ αυτό το θέμα, μπλοκάροντας τις βίαιες επιθέσεις και καθιστώντας τους κωδικούς σχεδόν αδύνατο να χακαριστούν.

Αλλά όλα αυτά φαίνεται να βελτιώθηκαν με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη σε όλους όταν τα iOS 10.2 κυκλοφορήσουν για όλους τους χρήστες, αφού σήμερα βρίσκεται σε δοκιμές από τους προγραμματιστές και τους χρήστες που εγγράφονται στο beta.

«Τώρα στην πρώτη iOS 10.2 beta, τα πράγματα άλλαξαν ξανά, η Apple είχε μια μικρή έκπληξη για τους πιθανούς attackers: όχι μόνο έκαναν όλα τα αντίγραφα ασφαλείας κρυπτογραφημένα αλλά πλέον η επικύρωση του κωδικού πρόσβασης ενός χρήστη είναι πιο απαιτητική».

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει την ασφάλεια των προϊόντων της από τότε που το FBI προσπάθησε να αναγκάσει την εταιρεία να χακάρει το iPhone που ανήκε σε έναν από τους τρομοκράτες του San Bernardino. Η Apple αρνήθηκε, αλλά το FBI κατάφερε να χακάρει την συσκευή με την βοήθεια hackers των οποίων τα ονόματα δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η Apple φέρεται να προσπαθεί να χτίσει ένα hackerproof iPhone και επίσης μέρος του σχεδίου της φέρεται να είναι η ασφάλεια των κρυπτογραφημένων αντιγράφων των iTunes. Η εταιρεία δεν το έχει επιβεβαιώσει αλλά λογικά θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν θα κυκλοφορήσουν τα iOS 10.2. Μέχρι τότε ήμαστε σε αναμονή!

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS