ΑρχικήinetΆσχημα τα νέα για την LeEco!

Άσχημα τα νέα για την LeEco!

Η LeEco, η εταιρεία που διαθέτει smartphones, smart TV’s, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μια πλατφόρμα αθλητικών μέσων ενημέρωσης, έχει κάνει την είσοδο της στην αγορά από τα μέσα του Οκτωβρίου. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα παρότι οι πωλήσεις της βρίσκονται σε ικανοποιητικά πλαίσια.leeco3-e1452674277707-700x420

Σύμφωνα με δήλωση του Jia Yueting, συν-ιδρυτή της εταιρείας, η LeEcο επιχείρησε βιαστικά οικονομικά ανοίγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας. Συγκεκριμένα η στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης βασίστηκε σε περιορισμένα κεφάλαια και πόρους  οπότε τώρα η εταιρεία οφείλει να δώσει προσοχή στην ενίσχυση του ελέγχου κεφαλαίων.

Ο Jia Yueting δεσμεύτηκε να διατηρήσει ένα πιο συγκρατημένο ρυθμό στην επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας με σκοπό την αποφυγή μεγαλύτερης οικονομικής απώλειας.

Να σημειώσουμε πως η LeEcο πρόσθεσε πάνω από 5.000 νέους υπαλλήλους κατά την διάρκεια του έτους, σπάνια κίνηση για νεοσύστατη εταιρεία.

Η οικονομική δυσκαμψία της LeEcο έχει θορυβήσει αρκετά τους επενδυτές. Αφορμή αποτέλεσε η πτώση ύψους 7,5% της  μετοχής των Leshi Internet Information & Technology Corp λόγω αποτυχίας πληρωμής των επενδυτών τους. Η μετοχή υποχώρησε επιπλέον 4.7% μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Jia Yueting ενώ η Coolpad είχε 17% τριετή μείωση μετοχής λόγω συνεργασίας με την LeEcο.

Η κινέζικη εταιρεία πάντως φαίνεται να μην αποθαρρύνεται εφόσον πέρα από την κυκλοφορία της σειράς προϊόντων στο εσωτερικό επιδιώκει να διευρύνει τις ενέργειες της και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα η LeEcο παρουσίασε μια σειρά από νέα προϊόντα όπως το υψηλών προδιαγραφών Le Pro3 smartphone, μια seven-foot smart TV, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο LeSee και ένα ακουστικό VR στο San Francisco.leeco-logo

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS