ΑρχικήinetΗ εκλογή του Donald Trump αποτελεί άσχημο νέο για Apple και Microsoft!

Η εκλογή του Donald Trump αποτελεί άσχημο νέο για Apple και Microsoft!

Ο Donald Trump είναι ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παρόλο που κανένας δεν το περίμενε, και τώρα πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται με τον τομέα της τεχνολογίας αναρωτιούνται πως η σχέση της κυβέρνησης με τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας μπορεί να αλλάξει μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια.

donald-trump-bankruptcy-lies

Δυστυχώς το ότι έγινε ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι και το καλύτερο νέο για την Silicon Valley, κυρίως επειδή ο Ρεπουμπλικάνος άσκησε κριτική στις εταιρείες τεχνολογίας αρκετές φορές για την κατασκευή των προϊόντων τους στο εξωτερικό, όπως στην περίπτωση της Apple και στο iPhone της.

Επιπλέον, ο Trump αρκετές φορές «καταδίκασε» την Apple και την Microsoft για το ότι δεν συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μια σειρά από πολύ αμφισβητούμενα περιστατικά όπως στην περίπτωση του iPhone του San Bernardino (μέλος συμμορίας) όταν το FBI ζήτησε από την Apple να χακάρει το τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από έναν από τους σκοπευτές. Παρά το γεγονός ότι η Apple αντιτέθηκε σθεναρά στο αίτημα λέγοντας ότι παρέχει πλήρη πρόσβαση της ιδιωτικής ζωής των πελατών της όποιος κι αν είναι αυτός, πολλά μέλη της κυβέρνησης την κατηγόρησαν ότι θέτει σε κίνδυνο της εθνική ασφάλεια με το να προστατεύει τους τρομοκράτες. Προφανώς ο Trump ήταν μέσα σ αυτούς που επέκριναν την Apple επισημαίνοντας με πολύ σκληρά λόγια ότι εάν επρόκειτο να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ , η Apple δεν θα έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Donald Trump, ωστόσο κατέχει μετοχές στην Apple οι οποίες αξίζουν εκατομμύρια δολάρια, το οποίο φυσικά δεν τον σταμάτησε από το να καλέσει τον κόσμο να κάνει μποϊκοτάζ στα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Cupertino. Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Trump «Tweet-αρε» τα περί μποϊκοτάζ της Apple από ένα iPhone.

Δεν είναι μυστικό ότι οι μεγάλες εταιρίες υποστήριξαν η μια την άλλη στον αγώνα κατά της Αμερικάνικης κυβέρνησης και πήραν μερικές αποφάσεις που επηρέασαν άμεσα τον Trump.

Η Microsoft για παράδειγμα αρνήθηκε να υποστηρίξει την Εθνική Συνέλευση Ρεπουμπλικάνων με δωρεά χρημάτων νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, επιλέγοντας αντ΄ αυτού να συνεισφέρει με την τεχνολογία. Αρκετές οργανώσεις ζήτησαν από άλλες μεγάλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης των Apple και Google, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Microsoft και όπως είναι αυτονόητο ο Trump δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτό.

Ο Trump το πρωί στην ομιλία του υποσχέθηκε ότι θα είναι ο Πρόεδρος του κάθε Αμερικανού και θα παλέψει για να κάνει την Αμερική σπουδαία. Οι εταιρίες τεχνολογίας με έδρα της ΗΠΑ έχουν πει περίπου το ίδιο και είναι απλά θέμα χρόνου οι δημιουργίες διαφορών, ειδικά μετά τον Ιανουάριο που ο Trump γίνεται και επίσημα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ!

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS