ΑρχικήsecteamΠώς να κρυφτείς από τα αδιάκριτα μάτια των Stalker!

Πώς να κρυφτείς από τα αδιάκριτα μάτια των Stalker!

Παραμονεύουν στις σκιές του Διαδικτύου: οι Stalker! Συχνά τους ανακαλύπτεις όταν κάνουν like σε ένα post που είχες δημοσιεύσει στο Facebook δύο χρόνια πριν, το οποίο σημαίνει ότι έχουν πραγματικά χτενίσει το timeline σου. Σε ακολουθούν και στο Instagram και στο Twitter. Μπορεί να τους γνωρίζεις καλά, στοιχειωδώς ή και καθόλου.

Αυτός που σας παρακολουθεί μπορεί να είναι εντελώς ακίνδυνος ή και όχι… Ποιος ξέρει γιατί αυτοί οι άνθρωποι παρακολουθούν τις ζωές των άλλων?

stalker

Ας απαντήσουμε στην μεγάλη ερώτηση:

Πως μπορώ να κρυφτώ από τους online Stalker? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω γι΄ αυτούς?

Facebook Stalkers:

Τα Social Media sites όπως το Facebook είναι η χαρά των Stalker. Το Facebook τους αφήνει να δουν τις σκέψεις σου, φωτογραφίες και βίντεο και σε πολλές περιπτώσεις τις τρέχουσες και παλαιότερες τοποθεσίες σου. Τι άλλο να θέλουν?

Εάν θέλεις να μειώσεις το πλήθος των πληροφοριών που μπορεί να δει κάποιος για εσένα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές

  • Μην μοιράζεσαι την διεύθυνση, τον αριθμό του τηλεφώνου ή το Email σου

Αυτό μοιάζει χαζό, αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες στο προφίλ τους στο Facebook. Η διεύθυνση, ο αριθμός του τηλεφώνου σου και το email είναι πολύ ευαίσθητες πληροφορίες. Θα πρέπει να αφήσεις αυτές τις πληροφορίες τελείως έξω από το προφίλ σου. Οι πολύ κοντινοί σου άνθρωποι ήδη γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες και οι υπόλοιποι μπορούν να σε ρωτήσουν με την επιλογή που τους δίνει το Facebook.

  • Κρύψε τα like σου

Ένας stalker μπορεί να βασιστεί σε ένα κοινό ενδιαφέρον ή μπορεί να είναι σε θέση να σε εντοπίσει εάν ξέρει ποια μέρη σου αρέσουν (δηλαδή μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.) Κάθε «like» που κάνεις μπορεί να τους δώσει και κάτι για να το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν μια σχέση μαζί σου ή να σε εντοπίσει.

  • Κάνε απόκρυψη σε όλες τις παλιές πληροφορίες που μπορεί να ορατές δημόσια

Μπορεί να μην είχες πάντα περιοριστικές ρυθμίσεις απορρήτου. Τα πρώτα χρόνια που χρησιμοποιούσες το Facebook είναι λογικό να μην ήσουνα τόσο υποψιασμένος σε σχέση με αυτά που ποστάρες δημόσια οπότε σιγουρέψου ότι στις ρυθμίσεις έχεις επιλέξει την ¨περιορισμένη διαθεσιμότητα στις παλαιότερες δημοσιεύσεις» .

  • Τα μελλοντικά σου post να μην είναι δημόσια

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι άκρως σημαντικό να ξέρεις ποιος βλέπεις τις δημοσιεύσεις σου.

  • Κρύψε την λίστα των φίλων σου

Είναι μια πολύ σημαντική ρύθμιση καθώς προλαβαίνει τους stalker από την δυνατότητα να δούνε την λίστα με τους φίλους σου δηλαδή των πιο κοντινούς σου ανθρώπους.

Εάν σου φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που σου δώσαμε μείνε συντονισμένος γιατί ερχόμαστε με δεύτερο part για τα υπόλοιπα  Social Media!

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS