ΑρχικήinetMicrosoft: συμφωνίες για ενέργεια από αιολικά πάρκα

Microsoft: συμφωνίες για ενέργεια από αιολικά πάρκα

Για να τρέξει ένα κέντρο δεδομένων, χρειάζεται αναμφισβήτητα πολλή ενέργεια. Ειδικά όταν το όνομα της εταιρείας Microsoft, και είστε η μεγαλύτερη εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κέντρο δεδομένων είναι επιβλαβές για το περιβάλλον.

Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει δύο αιολικά πάρκα, με στόχο την εξ ολοκλήρου τροφοδοσία του κέντρου δεδομένων του Cheyenne στο Wyoming από ανανεώσιμες πηγές.wind microsoft

Η Microsoft φέρεται να έχει συνάψει συμφωνία με το αγρόκτημα Bloom Wind στο Kansas για την παραχώρηση 178 megawatt, αλλά και με τα farms Silver Sage και Happy Jack farms στο Wyoming για την παραχώρηση 59 megawatt επιπλέον.

Αυτή δεν είναι η μόνη ενεργειακή συμφωνία που κλείνει η Microsoft τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία έχει κλείσει ήδη μια συμφωνία για την παραχώρηση 75 megawatt με ένα αιολικό πάρκο στο Illinois, και άλλη μια για παραχώρηση 100 megawatt με ένα αιολικό πάρκο στο Texas. Συνολικά, η Microsoft αγοράζει αυτή τη στιγμή 500 megawatt ενέργειας από πηγές αιολικής ενέργειας.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι οι εφεδρικές γεννήτριες του κέντρου δεδομένων θα χρησιμοποιηθούν σαν «δευτερεύουσα πηγή» για το τοπικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι θα παρέχει ενέργεια για την τοπική κοινωνία σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Αυτές οι εφεδρικές γεννήτριες λειτουργούν με φυσικό αέριο, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι ορυκτό καύσιμο, είναι πολύ λιγότερο οικολογικά επιζήμιο από το γνωστό μας πετρέλαιο.

Η Microsoft ελπίζει ότι μέχρι το 2018, θα χρησιμοποιεί περίπου στο σύνολο της ένα 50% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και η παραπάνω συμφωνία δείχνει ότι η εταιρεία είναι σε σωστό δρόμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS