ΑρχικήinetKaspersky vs Microsoft Οι εταιρείες ασφαλείας στο πλευρό της Kaspersky

Kaspersky vs Microsoft Οι εταιρείες ασφαλείας στο πλευρό της Kaspersky

H Kaspersky όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, έχει ζητήσει από τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να διερευνήσει τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Microsoft στα Windows 10 που ενθαρρύνουν (και μερικές φορές αναγκάζουν) τους χρήστες να αντικαταστήσουν antivirus τρίτων κατασκευαστών με το Windows Defender.  Όπως φαίνεται, η Ρώσικη εταιρεία κατάφερε να κινητοποιήσει και άλλες επιχειρήσεις προϊόντων ασφαλείας από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Kaspersky ανέφερε σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι πολλές άλλες εταιρείες ασφαλείας πιστεύουν ότι η Microsoft χρησιμοποιεί βρώμικα κόλπα για να ωθήσει τους χρήστες στο λογισμικό Windows Defender, αλλά κανείς δεν έχει αναφέρει τίποτα μέχρι τώρα.kaspersky-vs-microsoft

Σύμφωνα με το SecurityWeek, ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους στην Kaspersky. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι: Panda Labs, F-Secure, και η Avira. Όλες τους πιστεύουν ότι η Microsoft προσπαθεί να υποβαθμίσει τις εταιρείες ασφάλειας τρίτων, και κάποιες παραδέχονται ότι το Redmond θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική προστασίας από ιούς που χρησιμοποιεί στα Windows 10.

Ο Luis Corrons, Τεχνικός Διευθυντής της Panda Labs, εξηγεί ότι αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες ασφαλείας έχουν τις ίδιες ανησυχίες για την Microsoft που ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Windows Defender, αναφέροντας ότι θα υποστηρίξουν την Kaspersky.

Ο CTO της F-Secure Mika Stahlberg προβάλει μια πιο συντηρητική προσέγγιση, που αναφέρει ότι η τρέχουσα πρακτική που χρησιμοποιεί η Microsoft “δεν επιτρέπει την καλύτερη προστασία για τον τελικό χρήστη” ενώ ο CEO της Avira Travis Witteveen δήλωσε: “Eugene είναι σωστό να είσαι αναστατωμένος.”

Η Microsoft, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου και αναφέρει ότι είναι πάντα ανοιχτή για επικοινωνία με τις Ρώσικες αρχές και ότι επιθυμεί πάντα να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους. Παράλληλα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν είναι ενήμερη για την έρευνα που ξεκίνησε από τη Ρώσικη κυβέρνηση, εξηγώντας ότι “αυτό θα το εξετάσουμε μόλις λάβουμε κάποια επίσημη ειδοποίηση.”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι έρευνα την υπόθεση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS