ΑρχικήsecurityΟ λογαριασμός Pinterest του Mark Zuckerberg χακαρίστηκε πάλι

Ο λογαριασμός Pinterest του Mark Zuckerberg χακαρίστηκε πάλι

mark-zuckerberg-twitter-Pinterest-hacked

Τον Ιούνιο, μια ομάδα hacker γνωστή ως «OurMine» είχε αναλάβει την ευθύνη για την εισβολή στους λογαριασμούς Twitter, LinkedIn, Pinterest και Instagram του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg.

Για δεύτερη φορά φέτος, ο λογαριασμός Pinterest του Zuckerberg έχει χακαριστεί ξανά από την ίδια ομάδα. Η OurMine φέρεται να είναι μια ομάδα έφηβων hacker με έδρα τους τη Σαουδική Αραβία, που στοχεύουν τα κοινωνικά δίκτυα των κορυφαίων στελεχών της Silicon Valley, ώστε να «ευαισθητοποιήσουν» σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Φανερώνει τα κενά ασφαλείας στο λογαριασμό του χρήστη παραβιάζοντάς τον.

Η OurMine έστειλε ένα mail στο CNET με το οποίο ενημέρωσε ότι έχει χακάρει το λογαριασμό Pinterest του Zuckerberg. Ισχυρίστηκαν ότι έχουν ανακαλύψει μια ευπάθεια στο Pinterest που τους επέτρεψε να παραβιάσουν τον λογαριασμό του Zuckerberg. Με την αξιοποίηση του, ήταν σε θέση να παραμορφώσουν το προφίλ του.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Pinterest  του Zuckerberg εμφάνιζε το μήνυμα «Μην ανησυχείτε, απλά δοκιμάζουμε την ασφάλειάς σας.» Ενώ η ομάδα δεν αποκαλύπτει πώς εκτέλεσε το hack, ωστόσο είπε ότι δεν σχετίζετε με καμία από τις βάσεις δεδομένων που διέρρευσαν φέτος μετά από παραβιάσεις.

Η ομάδα OurMine έστειλε επίσης mail στο CNET το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Twitter του Zuckerberg. Η ομάδα αποκάλυψε επίσης, ότι ο Zuckerberg άλλαξε σε two-factor authentication στο Twitter μετά το hack στον λογαριασμό του νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Η OurMine είχε προηγουμένως αναλάβει την ευθύνη για το hacking στους servers του Pokemon Go τον Ιούλιο, το λογαριασμό Twitter του John Hanke, διευθύνοντα συμβούλου της Niantic, καθώς και για πολλά άλλα hacking εις βάρος επιφανών ατόμων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS