ΑρχικήinetΟ τρελός λόγος που τα τηλέφωνα στην Ιαπωνία είναι αδιάβροχα

Ο τρελός λόγος που τα τηλέφωνα στην Ιαπωνία είναι αδιάβροχα

 

iphonewaterdamagerepair-min-αδιάβροχα

Τα αδιάβροχα τηλέφωνα μπορεί να είναι στα πάνω τους τον τελευταίο καιρό, αλλά οι άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν συνηθίσει οι συσκευές τους να μπορούν να μπουν στο νερό για πάνω από μια δεκαετία.

Οι χρήστες στη χώρα είχαν smartphones χρόνια πριν από τους Δυτικούς ομολόγους τους. Οι κατασκευαστές έπρεπε να κάνουν τα τηλέφωνα αδιάβροχα, επειδή οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι τόσο δεμένες με τα τηλέφωνά τους που τα παίρνουν ακόμα και στο ντους! Σαν αποτέλεσμα, σχεδόν κάθε τηλέφωνο στην ιαπωνική αγορά έγινε αδιάβροχο.

“Στην Ιαπωνία, το να είναι ένα τηλέφωνο αδιάβροχο είναι πολύ πιο σημαντικό από το να είστε σε θέση να αφαιρέσετε την μπαταρία του” δήλωσε ο Ken Hong, διευθυντής των παγκόσμιων επικοινωνιών της LG.

sony-mobile-water

Όλα ξεκίνησαν με το αδιάβροχο χαρακτηριστικό

Το πρώτο αδιάβροχο τηλέφωνο έγινε με το Casio Canu 502S το 2005, επίσης γνωστό ως G’zOne. Αργότερα, η Motorola ξεκίνησε το Android Defy της το 2010.

Καθώς περισσότερα τηλέφωνα άρχισαν να παρατάνε τις αφαιρούμενες μπαταρίες, το Samsung Galaxy S5 το 2014 έθεσε την αρχή για τις high-end αδιάβροχες συσκευές. Το χαρακτηριστικό της στεγανότητας στο phablet της Samsung ήταν ένας από τους λόγους που το τηλέφωνο ήταν τόσο «σφιχτά» κατασκευασμένο, καθιστώντας αδύνατο στους χρήστες να αλλάξουν εύκολα τις ελαττωματικές μπαταρίες με νέες όταν αυτές χαλούσαν. Η διαδικασία για να γίνουν τα τηλέφωνα αδιάβροχα μπορεί να είναι δύσκολη και προσθέτει επιπλέον κόστος για να περάσει από αυστηρές δοκιμές.

Η Google από την άλλη ήταν τόσο απασχολημένη με τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Pixel της, που δεν είχε αρκετό χρόνο για να σχεδιάσει τη στεγανοποίηση.

«Αν ο υπόλοιπος κόσμος θέλει το ίδιο πράγμα, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τη στεγάνωση και τα σπονδυλωτά μέρη να συνυπάρχουν (σε προσιτό κόστος) – ή να επιλέξουμε ποιο είναι πιο σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο Hong.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS