ΑρχικήsecurityTails 3.0 περιηγηθείτε ανώνυμα στο Διαδίκτυο

Tails 3.0 περιηγηθείτε ανώνυμα στο Διαδίκτυο

Tails 3.0: Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Tails 2.7, η ομάδα ανάπτυξης του live συστήματος που βασίζεται στο Debian GNU/Linux αποκάλυψε μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για την επόμενη σημαντική έκδοση.

Ναι, μιλάμε για το επερχόμενο Tails 3.0, το οποίο είναι σε ανάπτυξη και όπως φαίνεται θα είναι μια μεγάλη ενημέρωση του ανώνυμου λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden για να προστατεύσει την ταυτότητά του online. Όπως προαναφέραμε το Tails είναι μια Debian-based διανομή που χρησιμοποιεί το δημοφιλές ανώνυμο δίκτυο Tor και τον Tor Browser.Tails 3.0

Η τελευταία έκδοση του Tails βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Debian GNU/Linux 8 Jessie, ενώ το επερχόμενο Tails 3.0 θα βασίζεται στο Debian GNU/Linux 9 Stretch, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή την άνοιξη του 2017. Επίσης, όπως φαίνεται το Tails 3.0 θα είναι η πρώτη έκδοση που θα λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές αρχιτεκτονικής 64-bit.

“Το Tails 3.0 θα είναι η πρώτη έκδοση του Tails που θα βασίζεται στο Debian 9 (Stretch). Ως εκ τούτου, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά όλο το λογισμικό που συμπεριλαμβάνει,” αποκάλυψαν οι προγραμματιστές του Tails στην ανακοίνωση της πρώτης κυκλοφορίας.

“Επίσης, θα απαιτεί έναν υπολογιστή 64-bit, και το GNOME Shell έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί σαν προεπιλεγμένο το μαύρο θέμα.”

Το νέο Τails 3.0 τροφοδοτείται από το Linux kernel 4.8 και χρησιμοποιεί το γραφικό περιβάλλον GNOME 3.22.2 από προεπιλογή. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ομάδα ανάπτυξης θα κρατήσει αυτή την έκδοση μέχρι την την τελική έκδοση ή θα αναβαθμίσει τα συστατικά της διανομής στα τελευταία που έχουν κυκλοφορήσει, όπως το GNOME 3.24 και το Linux kernel 4.9.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το πρώιμο Τails 3.0, στην έκδοση Alpha μπορείτε να κατεβάσετε το ISO από το παρακάτω link. Ωστόσο, δεν θα είστε σε θέση να το εγκαταστήσετε ενημερώνοντας κάποιο Tails που είναι στην έκδοση 2.x. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια προέκδοση και είναι φυσικό να περιέχει ανεπίλυτα ζητήματα.

Download

Tails 3.0~alpha1 ISO image

OpenPGP signature

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS