ΑρχικήinetiPhone εκρήγνυται κατά την φόρτιση και καίγεται υπνοδωμάτιο έφηβης

iPhone εκρήγνυται κατά την φόρτιση και καίγεται υπνοδωμάτιο έφηβης

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα iPhone είναι τα smartphone που προτιμώνται πιο πολύ από τους έφηβους, αλλά ένα 15-χρόνο κορίτσι από το  Morfa Bychan, κοντά στο Porthmadog, στην βόρεια Ουαλία σκέφτεται σίγουρα διαφορετικά.

bedroom
Το υπνοδωμάτιο πριν την έκρηξη!

Το υπνοδωμάτιο της κάηκε αφού έπιασε φωτιά το iPhone της που ήταν τοποθετημένο στο κομοδίνο και φόρτιζε όλη την νύχτα. Φαίνεται ότι το iPh0ne εξερράγη λόγω υπερθέρμανσης, προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το υπνοδωμάτιο.

Οι ζημιές επεκτάθηκαν και σε άλλα μέρη του σπιτιού, εν μέρει και λόγω του νερού που έριξαν οι πυροσβέστες οι οποίοι αγωνίστηκαν για να σταματήσουν την φωτιά. Τα κάτω δωμάτια έχουν πλημμυρίσει και η οικογένεια δεν θα μπορεί να ζήσει στο σπίτι για τους επόμενους έξι μήνες.

Η Caitlin Rae Durant εξηγεί ότι το iPh0ne της φόρτιζε με έναν γνήσιο φορτιστή Apple, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το ποιο μοντέλο iPhone προκάλεσε την πυρκαγιά.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν και η Apple ερευνά το περιστατικό, αλλά λογικά το κάνει, ειδικά αφού φαίνεται ότι μια από τις συσκευές της προκάλεσε την φωτιά. Η οικογένεια δεν έχει πει το παραμικρό σχετικά με ενδεχόμενη επικοινωνία με την Apple και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα ζητήσουν αποζημίωση από την εταιρεία.

«Παρά το γεγονός ότι η φωτιά περιορίστηκε σε ένα δωμάτιο, οι μετέπειτα ζημιές είναι τεράστιες, μπορούμε κάλλιστα να έχουμε χάσει όλα μας τα υπάρχοντα. Το σπίτι χρειάζεται ολική ανακαίνιση και δεν θα ήμαστε σε θέση να μένουμε εκεί για τους επόμενους έξι μήνες» εξήγησε η μητέρα.

iphone-explodes
Το υπνοδωμάτιο μετά την έκρηξη!

Οι αρχηγοί της πυροσβεστικής αποφάσισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες που δείχνουν τις συνέπειες της πυρκαγιάς, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τους κινδύνους του να αφήνεις το τηλέφωνο συνδεδεμένο με το φορτιστή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι πρέπει και μάλιστα χωρίς επίβλεψη.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS