ΑρχικήinetΗ θέση των ΗΠΑ στην απαγόρευση του LinkedIn στην Ρωσία

Η θέση των ΗΠΑ στην απαγόρευση του LinkedIn στην Ρωσία

Η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στο LinkedIn την προηγούμενη εβδομάδα και καθώς η Microsoft προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με τις πρόσφατες αγορές υπηρεσιών, οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβαν θέση δίπλα στο γίγαντα των λογισμικών την Redmond.

us-russia-LinkedIn

Η Maria Olson, εκπρόσωπος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα, εξέφρασε τις ανησυχίες του κοινού ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια επικίνδυνη σειρά γεγονότων στην Ρωσία, καθώς η χώρα θα μπορούσε στην συνέχεια να προχωρήσει με τον αποκλεισμό άλλων υπηρεσιών. Αυτό θα μπορούσε να βλάψει μόνο τον ανταγωνισμό και τους τοπικούς χρήστες, όπως λέει το Reuters.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έντονη ανησυχία σχετικά με την απόφαση της Ρωσίας να εμποδίσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα LinkedIn» είπε η Maria Olson . «Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη στο είδος της και δημιουργεί ανησυχίες. Το γεγονός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει το κλείσιμο κάθε ιστοσελίδας που περιέχει ρωσικά δεδομένα χρήστη».

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία λέει ότι η απαγόρευση του LinkedIn μπορεί να αρθεί εάν η υπηρεσία είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς και μετακινεί τα δεδομένα των χρηστών της Ρωσίας σε διακομιστές που βρίσκονται εντός των συνόρων της χώρας.

Ο Ρώσος Υπουργός Επικοινωνιών Nikolai Nikiforov εξέφρασε σε δήλωση του ότι η απόφαση να μπλοκαριστεί το  LinkedIn έγινε από τα δικαστήρια και όχι από την ίδια την χώρα. «Ελπίζουμε ότι ο εποικοδομητικός διάλογος μπορεί να λύσει την κατάσταση» όπως λέει. «Όλες οι ξένες εταιρίες πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον σεβασμό της νομοθεσίας».

Από την άλλη πλευρά, στο LinkedIn υπάρχει όντως ενδιαφέρον σχετικά με την άρση των περιορισμών για την υπηρεσία του και η εταιρεία θέλει να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους για την αντιμετώπιση του θέματος. Το LinkedIn είπε ότι είχε οριστεί προγραμματισμένη συνάντηση στις 11 Νοέμβρη με τη Ρωσία αλλά για κάποιο λόγο αυτό δεν συνέβη.

Το LinkedIn έχει σήμερα 6 εκατομμύρια χρήστες στη Ρωσία και οποίος επιχειρεί να συνδεθεί με την υπηρεσία αυτές τις μέρες του εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει ότι «η πρόσβαση στον πόρο που ζητήσατε είναι περιορισμένη».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS