ΑρχικήinetΝέα έρευνα της Google για τις Android συσκευές

Νέα έρευνα της Google για τις Android συσκευές

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Google και των προγραμματιστών της Alliance το 70% των Android χρηστών επιθυμεί να υπάρχουν προ εγκατεστημένες εφαρμογές στο κινητό τους. Το αποτέλεσμα αυτό προήλθε από τις απαντήσεις 4,000 ατόμων που συμμετείχαν στην μελέτη η οποία έλαβε μέρος σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία. Αφορμή της έρευνας αποτελεί η μάχη της Google με την Ευρωπαϊκή Ένωση που ισχυρίζεται ότι οι Android εφαρμογές είναι μη ανταγωνιστικές.70-of-android-users-want-pre-installed-apps-on-their-phones-study-says-510375-3

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μόνο το 10% των χρηστών επιλέγει να μην κάνει καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις της αρχικής οθόνης του κινητού. Επιπλέον πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν πως χρησιμοποιούν το Amazon για διαδικτυακές αγορές, το Spotify για μουσική, το Whatsapp για συνομιλίες, το Kindle για ανάγνωση και το Skype για κλήσεις. Ακόμα περισσότεροι όμως ήταν εκείνοι που ανέφεραν πως χρησιμοποιούν το Youtube για live streaming, το Gmail για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Drive για αποθηκευτικό δίσκο και το Google Search για αναζήτηση πτήσεων.

Θα αναρωτιέστε λοιπόν πως γίνεται το αποτέλεσμα της μελέτης να έφερε ποσοστό 70% σε χρήστες που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές Gοogle και πολύ καλά κάνετε. Το μυστικό κρύβετε πίσω από μία ερώτηση της έρευνας που συνεπάγεται με θετική απάντηση.

Το ερώτημα είναι το εξής: «Εάν επρόκειτο να αγοράσετε ή να λάβετε μια νέα συσκευή Android, θα προτιμούσατε να έχει εγκατεστημένες τις βασικές εφαρμογές;»Google

Προφανώς οι περισσότεροι αποκρίθηκαν ότι θα προτιμούσαν να διαθέτουν μια κινητή συσκευή που έχει προ εγκατεστημένες όλες τις αγαπημένες τους εφαρμογές από το να ταλαιπωρούνται εγκαθιστώντας τις μόνοι τους.

Παρότι η Gοogle πέτυχε το στόχο της δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι το πιο δίκαιο θα ήταν να επιλέγουν οι ίδιοι οι χρήστες ποιες εφαρμογές επιθυμούν να είναι προ εγκατεστημένες στην κινητή τους συσκευή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS