ΑρχικήinetiPhone 4 που ήταν βυθισμένο μέσα σε παγωμένο νερό λειτουργεί κανονικά

iPhone 4 που ήταν βυθισμένο μέσα σε παγωμένο νερό λειτουργεί κανονικά

Τα iPhones δεν είναι και τα πιο ανθεκτικά κινητά τηλέφωνα στο νερό, αλλά ο Μισέλ Γκάντρουμ από το Κνόξ της Πενσυλβάνιας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχει διαφορετική γνώμη, καθώς βρήκε μετά από περίπου ένα χρόνο το τηλέφωνο του που ήταν βυθισμένο μέσα σε μία παγωμένη λίμνη.

frozen3 iphone

Ο Γκάντρουμ έχασε το iPhone 4 κατά την διάρκεια ψαρέματος στην παγωμένη λίμνη τον Μάρτη του 2015, όταν η συσκευή του γλίστρησε από την τσέπη του και έπεσε μέσα στην τρύπα που είχε ο πάγος.

Ο άτυχος χρήστης αναφέρει στο BuzzFeed News “Είχαμε θερμοκρασία -25 βαθμούς και έτσι εγώ και δύο φίλοι μου πήγαμε για ψάρεμα στον πάγο. Καθόμασταν στις σπαστές καρέκλες μας και όταν δάγκωσα μία μπουκιά από μία μπάρα δημητριακών το τηλέφωνό μού γλίστρησε. Αντί να πέσει στο χιόνι, χτύπησε την άκρη της τρύπας και έπεσε μέσα της. Έπιασα ένα ψάρι, ένα μπλε Gill, αλλά τελικά το ψάρεμα δεν άξιζε τον κόπο”.

Το καλοκαίρι ο πάγος στην λίμνη έλιωσε και τον Σεπτέμβριο η λίμνη αποξηράνθηκε λόγω προβλημάτων στην στεγανότητά της. Το iPhone βρέθηκε από έναν κυνηγό θησαυρών που χρησιμοποιούσε ένα ανιχνευτή μετάλλων  για να βρει χαμένα αντικείμενα στον πάτο της που είχαν πέσει από τα σκάφη της περιοχής. Ο ίδιος αναφέρει ότι βρήκε ένα iPhone κάτω από περίπου 15 εκατοστά λάσπη.

Πήρε την συσκευή στο σπίτι του, την καθάρισε, την άφησε σε ρύζι για μια-δυο μέρες και μετά την συνέδεσε σε φορτιστή. Ως δια μαγείας, το τηλέφωνο δούλευε, οπότε κοίταξε στη λίστα επικοινωνίας για να βρει τον αριθμό του ιδιοκτήτη.

Ο Γκάντρουμ, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ αγοράσει ένα iPhone 6s, χρησιμοποιούσε ένα ειδικό κάλυμμα προστασίας για το iPhone 4 και αυτό ίσως ήταν ένας από τους λόγους που η συσκευή άντεξε για πολύ καιρό στο νερό. Μεγαλύτερα iPhones δεν είναι ανθεκτικά στο νερό, και μόνο το iPhone 7 έχει ένα βαθμό στεγανότητας IP67 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντέχει σε ορισμένες συνθήκες νερού.

Ο ψαράς θα καθαρίσει προσεκτικότερα το iPhone 4 και αφού του κάνει μία συντήρηση και ότι μικροεπισκευές χρειαστεί στη συνέχεια να δώσει στη μητέρα του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS