ΑρχικήinetΗ Google προειδοποιεί τους χρήστες ότι προσπαθούν να τους χακάρουν!

Η Google προειδοποιεί τους χρήστες ότι προσπαθούν να τους χακάρουν!

Η Google φέρεται να στέλνει μια νέα σειρά από προειδοποιητικά email στους χρήστες, ενημερώνοντας τους ότι κρατικά επιχορηγούμενοι χάκερ μπορεί να προσπαθούσαν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης και να κάνουν μερικά παραπάνω βήματα για να ασφαλίσουν λογαριασμούς.

google-warns-users-of-government-backed-hack-attacks-on-their-accounts-510473-2

Η Google εισήγαγε για πρώτη φορά στην πρακτική της το να προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με στηριζόμενες από την κυβέρνηση επιθέσεις το 2012, αλλά αυτές τις μέρες ο αριθμός ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά, και φαίνεται ότι οι κυβερνοεπιθέσεις ξεκίνησαν από την Ρωσία.

Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση σχετικά με αυτή την άποψη, με τους Ρώσους χάκερ να πιστεύεται ότι προσπαθούν να εισχωρήσουν σε λογαριασμούς της Google. Μια έρευνα του Mountain View λέει πάντως ότι μόνο το 0,1 τοις εκατό των χρηστών θα πάρουν πραγματικά αυτές τις προειδοποιήσεις από την Google, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους να ήμαστε όσο πιο ασφαλείς γίνεται.

Πολλοί από εκείνους που έλαβαν τα προειδοποιητικά μηνύματα είναι δημοσιογράφοι ή καθηγητές υψηλού προφίλ, όπως o οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times Paul Krugman και ο Jonathan Chait δημοσιογράφος σε περιοδικό της Νέας Υόρκης .

«Υπάρχει μια πιθανότητα να είναι false alarm, αλλά πιστεύουμε ότι ανιχνεύτηκε εισβολή από κρατικά επιχορηγούμενους attackers που προσπαθούν να κλέψουν τον κωδικό πρόσβασης σας. Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα γιατί οι χάκερ μπορεί να καταλάβουν περισσότερα και να αλλάξουν την τακτική τους, αλλά εάν είναι επιτυχείς οι επιθέσεις σε κάποιο σημείο θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας ή σε άλλες ενέργειες που κάνετε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας» λέει η Google.

Φυσικά, αν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και να ενεργοποιήσετε και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για να βεβαιωθείτε ότι η προσπάθεια hacking δεν είναι επιτυχής.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS