ΑρχικήinetH Microsoft καταργεί το EMET!

H Microsoft καταργεί το EMET!

Η Microsoft  δίνει παράταση ζωής στο πρόγραμμα ασφαλείας EMET(Enhanced Mitigation Experience Toolkit) καθώς αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία του στις 31 Ιουλίου του 2018 αντί τις 27 Ιανουαρίου του 2017 που ήταν προκαθορισμένο. Παρ’όλ’αυτά το ινστιτούτο ασφαλείας τάσσεται κατά της κατάργησης και κατακρίνει την ενέργεια της Microsoft.emet-microsoft-tool

Για ποιόν λόγο όμως αντιτάσσεται το ινστουτούτο στην κίνηση αυτή;

Η εγκατάσταση EMET στα Windows 7  τα εγκαθιστά πιο ασφαλή ακόμα και από τα Windows 10 οπότε η κατάργηση του θα αφήσει ευάλωτους όσους χρήστες δεν διαθέτουν τη τελευταία έκδοση λογισμικού Windows.

Ενώ τα Windows 10 διαθέτουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το EMET, τα Windows 7  λόγω της προεγκατεστημένης εργαλειοθήκης  αποδεικνύονται πιο ασφαλή όταν λειτουργούν παράλληλα με το σύστημα ασφαλείας ΕΜΕΤ.

Από την πλευρά της η Micrοsoft τονίζει ότι οι χρήστες Windows 10 δεν χρειάζονται επιπλέον κάποιο πρόγραμμα ασγαλείας. Κατά πολλούς αυτό δεν ισχύει καθώς τα Windows 10  δεν παρέχουν τις συγκεκριμένες εφαρμογές μετριασμού και προφύλαξης που διαθέτει το ΕΜΕΤ.

Το ινστιτούτο ασφαλείας δημοσίευσε ένα γράφημα που συγκρίνει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των Windows 7 με EMET και Windows 10 με τις ενσωματωμένες τεχνολογίες και αποδεικνύει ότι το λειτουργικό σύστημα το 2009 είναι στην πραγματικότητα πιο ασφαλές καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στη έκδοση 10.

Ένα είναι το σίγουρο, ο καλύτερος συνδυασμός για ισχυρότερη ασφάλεια είναι Windows 10 με ΕΜΕΤ.

Δυστυχώς, η Micrοsoft φαίνεται αποφασισμένη να καταργήσει το ΕΜΕΤ δεδομένου και του ανερχόμενου τέλους των Windows 7  το 2020. Αντιθέτως έχει στρέψει όλη την προσοχή της στην υλοποίηση πλήρης λειτουργικότητας των Windows 10.

Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε αν θα  τα ακαταφέρει!security-institute-says-windows-7-is-more-secure-than-windows-10-thanks-to-emet-510471-2

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS