ΑρχικήsecurityTelecrypt Decryptor δωρεάν από την Malwarebytes

Telecrypt Decryptor δωρεάν από την Malwarebytes

Το Malwarebytes Telecrypt Decryptor είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τη γνωστή εταιρεία ασφαλείας και έχει σαν στόχο να σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία που έχουν κρυπτογραφηθεί με το ransomware Telecrypt.

Το Telecrypt είναι ένα μάλλον ιδιαίτερο ransomware που διανέμεται με διάφορους τρόπους, όπως: emails, exploits, και drive by downloads.decryptor

Αυτό που κάνει το Telecrypt ξεχωριστό είναι ότι χρησιμοποιεί το API της δημοφιλούς υπηρεσίας μηνυμάτων TeleGram για την επικοινωνία του με τους δημιουργούς του, και όχι κάποιο διακομιστή ελέγχου στο Διαδίκτυο.

Η υπηρεσία μηνυμάτων TeleGram διαθέτει ένα ανοιχτό API και έτσι μπορεί οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο.

Το TeleCrypt κρυπτογραφεί τα αρχεία στο σύστημα, και ματά ξεκινά ένα πρόγραμμα το οποίο ενημερώνει τα θύματα του κακόβουλου λογισμικού για το ότι τα αρχεία τους έχουν κρυπτογραφηθεί. Φυσικά το ransomware αμέσως μετά ζητάει χρήματα για την αποκρυπτογράφηση. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κρυπτογραφήσει περισσότερους από εκατό διαφορετικούς τύπους αρχείων όπως: jpg, XLSX, docx, mp3, 7z, torrent ή ppt.

Το Decrypter τώρα που έχει αναπτυχθεί από την Malwarebytes, απαιτεί να έχετε πρόσβαση σε ένα καλό αντίγραφο ενός από τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Ο τύπος του αρχείου δεν έχει καμία σημασία.

Θα πρέπει να φορτώσετε το κρυπτογραφημένο αρχείο, και ένα αντίγραφό του που δεν έχει κρυπτογραφηθεί (ίσως αν το είχατε αποθηκεύσει στο cloud) στην οθόνη της εφαρμογής. Αμέσως μετά κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης και ακολουθήστε τη διαδικασία.

Το Telecrypt Decryptor επαληθεύει τα δύο αρχεία. Εάν τα αρχεία ταιριάζουν και το ένα από αυτά έχει κρυπτογραφηθεί από το σύστημα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το Telecrypt, η εφαρμογή θα σας οδηγήσει στην δεύτερη οθόνη της.

Εδώ μπορείτε είτε να προσθέσετε τη λίστα των αρχείων που έχουν κρυπτογραφηθεί από το ransomware, ή επιλέξετε ένα ολόκληρο φάκελο που περιέχει τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Προτείνεται δε να έχετε backup των κρυπτογραφημένων αρχείων σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την αποκρυπτογράφηση.

Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες οδηγίες και εικόνες στο blog της Malwarebytes.

Κατεβάστε το εργαλείο αποκρυπτογράφησης

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS