ΑρχικήbusinessSamsung: αποσύρεται από την αγορά PC και πουλάει το μερίδιο της

Samsung: αποσύρεται από την αγορά PC και πουλάει το μερίδιο της

Η Samsung προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα κομμάτια της εταιρείας που δεν πάνε τόσο καλά, και αφού πούλησε την μονάδα εκτύπωσης στην HP, η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει και την μονάδα PC επίσης.

Samsung

 

Φαίνεται ότι η κορεάτικη εταιρεία συμμετέχει ήδη σε διαπραγματεύσεις για μια πιθανή πώληση της μονάδας PC στην Lenovo, με τα νέα να αναφέρουν ότι οι δύο εταιρίες άρχισαν τις συνομιλίες νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Ενώ η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, η Samsung φαίνεται να είναι πολύ έντονη σε σχέση με την έξοδο της από την αγορά των PC, ειδικά επειδή η εταιρεία δεν πάει καλά σε αυτό το κομμάτι εδώ και πολλά χρόνια.

Η IBTimes γράφει, επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ότι η τιμή της συμφωνίας είναι πιθανό να είναι κοντά στα 850 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε πολύ εύκολα να πέσει λίγο, εάν η Lenovo, παίξει σωστά τα χαρτιά της, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η αργή απόδοση της εταιρείας στο κομμάτι των PC κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Η πώληση της μονάδας PC της Samsung δεν μας προκαλεί έκπληξη επειδή η εταιρεία έχει χάσει έδαφος σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις που συνεχώς επενδύουν σε αυτή τη αγορά. Παρόλο που η αγορά των PC κατέρρευσε κατά τα τελευταία χρόνια, η Lenovo συνεχίζει να είναι η κορυφαία εταιρεία, ενώ η Samsung απλά δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό. Εταιρείες όπως οι Dell και HP συνεχίσουν να τα πηγαίνουν καλά στην βιομηχανία των PC.

H εταιρεία πρόσφατα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αγορές και να επικεντρωθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ακόμη και εδώ ο ανταγωνισμός με την Lenovo επηρέασαν σημαντικά τα έσοδα της.

Όσον αφορά την Lenovo, η αγορά της μονάδας PC θα προσφέρει στην εταιρεία, ειδικότερα θα βελτιώσει το μερίδιο αγοράς της σε χώρες όπου η Samsung συνεχίζει να πουλάει συσκευές.

Αυτό είναι μια επιβεβαίωση ότι υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Samsung και της Lenovo, αλλά θα πρέπει οι συνομιλίες να καταλήξουν και σε ένα συμπέρασμα, οπότε εμείς αναμένουμε τα δελτία τύπου και από τις δύο εταιρείες.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS