ΑρχικήinetΔείτε το όπλο που ρίχνει τους drone

Δείτε το όπλο που ρίχνει τους drone

1352058944685412198-drone

Η αυστραλιανή εταιρεία DroneShield έχει δώσει στο διαδίκτυο μια πιο προσεκτική ματιά του νέου φορητού αντι-drone όπλου της ή αλλιώς «tactical drone jammer».

Σχεδιασμένο ως ένα μέτρο ενάντια στους drones που πετούν εκεί όπου δεν θα έπρεπε, το DroneGun ισχυρίζεται ότι δεν θα συνθλίψει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Αντ ‘αυτού, σύμφωνα με το φυλλάδιο του προϊόντος, στοχεύει στο να το αναγκάσει σε μια κάθετη προσγείωση ή να το στείλει πίσω στην αφετηρία του.

Το σχεδόν έξι κιλών όπλο, μπορεί να στοχεύσει σε ένα εύρος μέχρι και δύο χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μέτρων παρεμβολών. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την παρεμβολή 2,4 gigahertz και 5,8 gigahertz ζωνών συχνοτήτων, καθώς και GPS και GLONASS (το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης) παρεμβολών. Η μπαταρία του λειτουργεί έως και δύο ώρες.

Το DroneGun είναι μέρος της σειράς DroneShield, αν και είναι ένα από τα λίγα που μπορεί να καταστήσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτός λειτουργίας. Πρόσφατα, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην ανίχνευση drone μέσω της ακουστικής αίσθησης, καταγράφοντας τους συνήθεις ήχους μιας περιοχής, απομονώνοντάς τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας και αναγνωρίζοντας τον ήχο των αεροσκαφών.

droneshield-gun-min

Εκτός από το DroneGun όμως υπάρχουν κι άλλα παρόμοια εργαλεία, όπως το DroneDefender Battelle, που υπόσχεται τη χρήση διακοπής των ραδιοφωνικών συχνοτήτων ελέγχου για την εμπλοκή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ώστε να το φέρει στο έδαφος, καθώς και το SkyWall της OpenWorks Engineering, που τα συλλαμβάνει με ένα δίχτυ.

Αυτά τα μέτρα έχουν ωστόσο πολύ δρόμο ακόμα πριν ότι είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Όπως σημειώνει το site της DroneShield, το DroneGun δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να πουληθεί στις ΗΠΑ, εκτός από την κυβέρνηση και τους οργανισμούς της.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών “απαγορεύει τη λειτουργία, το μάρκετινγκ ή την πώληση οποιουδήποτε τύπου Εξοπλισμού ηλεκτρονικών παρεμβολών.”

Στην Αυστραλία, είναι επίσης παράνομο για τους πολίτες να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS