ΑρχικήinetHacked μια τράπεζα του Liechtenstein

Hacked μια τράπεζα του Liechtenstein

Hackers φέρεται να έχουν παραβιάσει μια τράπεζα του Liechtenstein και εκβιάζουν τους πελάτες, απειλώντας να κυκλοφορήσουν online τα στοιχεία του λογαριασμού τους, αν δεν πληρωθούν λύτρα.

Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν την Κινέζικη τράπεζα Valartis Bank Liechtenstein υποκλέπτοντας δεδομένα από πελάτες της, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί, ηθοποιοί, και πλούσιοι ιδιώτες από την Γερμανία και άλλες χώρες, όπως αναφέρει η Bild am Sonntag.Valartis Bank Liechtenstein

Οι hackers φέρεται να απαιτούν έως και το 10 τοις εκατό των λογαριασμών έχουν στα χέρια τους, ζητώντας να καταβληθούν σε Bitcoin.

Οι επιτιθέμενοι απειλούν ότι θα διαθέσουν τις πληροφορίες στις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, αν λύτρα δεν πληρωθούν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής της τράπεζας Andreas Insam δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι έχουν ειδοποιήσει τις αρχές και ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε μία επιστολή (paywalled) των hackers που υποστηρίζει ότι έχουν στα χέρια τους αρκετά gigabytes δεδομένων από τους λογαριασμούς καθώς και όλη την αλληλογραφία από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η επιστολή από τψν hackers είναι γραμμένη στα γερμανικά και προσπαθεί να απειλήσει τους πελάτες της τράπεζας με την αποκάλυψη πιθανής φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ότι οι αν πληρώσουν τα λύτρα σε Bitcoin προστατεύουν τόσο τους επιτιθέμενους όσο και τους ίδιους που επέλεξαν να πληρώσουν.

Οι επιτιθέμενοι κατηγόρησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για το ότι δεν τους πλήρωσε για υπηρεσίες ασφαλείας, πιθανόν κάποιο bug bounty.

Η Bild.de έχει αποκρύψει τις διευθύνσεις Bitcoin και έτσι δεν μπορούμε να δούμε αν έχουν καταβληθεί λύτρα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS