ΑρχικήinetPatent Wars… μεταξύ Samsung και Apple!

Patent Wars… μεταξύ Samsung και Apple!

Άσχημα τα νέα για την Samsung εφόσον το αίτημα της στο αμερικάνικο Δικαστήριο για αναίρεση της επιβολής αποζημίωσης στην Apple απορρίφθηκε. Για ποιόν λόγο η Samsung οφείλει να αποζημιώσει την Αpple; Μα φυσικά λόγω της αιώνιας κόντρας τους για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που πολλές φορές έχουν οδηγήσει τους κολοσσούς στα δικαστήρια.Apple

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο εταιρειών είναι θρυλικές και ατελείωτες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κατατεθεί άπειρες αγωγές με πιο πρόσφατη το 2014 που το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κολοσσούς για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του αντίστοιχου αντιπάλου.

Ενώ η Apple ζήτησε 2,07 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, το δικαστήριο διέταξε την νοτιοκορεάτικη εταιρεία να πληρώσει 112,37 εκατομμύρια για την παραβίαση τριών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Αpple.

Από την άλλη πλευρά η Αpple θα πληρώσει μόνο 148, 83 ευρώ αποζημίωση για την παραβίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Samsung. Σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη η διαφορά των ποσών που υποχρεούνται να πληρώσουν οι δύο κολοσσοί.

Η Samsung αποφασίζει να ασκήσει έφεση και να στρέψει υπέρ της την ετυμηγορία στις αρχές του έτους κάτι που η Αpple δεν αφήνει να ισχύσει για πολύ ζητώντας την επανεξέταση του ζητήματος πριν το τελικό δικαστήριο, ανατρέποντας έτσι το αποτέλεσμα και στρέφοντας πάλι την ετυμηγορία υπέρ της.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία απευθύνεται στο Εφετείο των ΗΠΑ με σκοπό να απαλλαγεί από την κατηγορία αλλά δεν δικαιώνεται. Επομένως η τελευταία λύση της Samsung είναι το Ανώτατο Δικαστήριο και η ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα λάμψει η δικαιοσύνη.

Η δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Μένει λοιπόν να δούμε αν τελικά η Samsung θα πληρώσει 112,37 εκατομμύρια ευρώ στην Αpple.Samsung

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS