ΑρχικήinetΟ Edward Timpson μιλάει για την χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία

Ο Edward Timpson μιλάει για την χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία

Ενώ οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας πιέζουν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία να υιοθετούν στη διαδικασία εκπαίδευσης νέες συσκευές συμπεριλαμβανομένου tablets και laptops ο Edward Timpson, Υπουργός Παδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει ότι η τακτική αυτή είναι εποικοδομητική μόνο όταν διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ χρήσης τεχνολογίας και καθημερινών  δραστηριοτήτων.Edward Timpson Edward Timpson

Σε πρόσφατη ομιλία του στο House of Lords Communications Committee επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα κατάσχεσης IPad από τα παιδιά όταν κρίνεται αναγκαίο.

Η συνεχής χρήση iPad από ανήλικους οδηγεί στην εκδήλωση φαινομένων όπως bulling και παρενόχλησης. Για το λόγο αυτό τα σχολεία οφείλουν να βρουν την χρυσή τομή στην χρήση της τεχνολογίας για να αποφευχθούν καταστάσεις που πιθανά να οδηγήσουν σε πεδία μάχης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Πολλά είναι τα σχολεία που έχουν υιοθετήσει την χρήση laptop και tablet ως μέθοδο εκμάθησης των μαθητών γεγονός που τις περισσότερες φορές οδηγεί στην εκδήλωση αρνητικών συμπεριφορών. Επομένως χρειάζεται να ενισχυθεί το δικαίωμα των Διευθυντών να κατάσχουν τεχνολογικές συσκευές όταν κρίνεται απαραίτητο.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα πολλών χωρών πέρα της Αγγλίας. Επιπλέον, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά σε καθημερινή βάση να καταπιάνονται με διαφορετικές δραστηριότητες εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών και gadgets.

Είναι αυτονόητο ότι η τεχνολογία παίζει μείζονα ρόλο στην διαδικασία εκπαίδευσης στα σχολεία και ο Edward Timpson δε τάσσεται κατά της. Αυτό που προσπαθεί αν περάσει ως μήνυμα είναι ότι σε μια εποχή που η τεχνολογία ορισμένες φορές μας καθιστά ευάλωτους, η ύπαρξη μέτρου στην χρήση της, ιδιαίτερά από τα ανήλικα άτομα, κρίνεται αναγκαία.Edward Timpson Edward Timpson

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS