ΑρχικήbusinessΣύντομα θα είναι παράνομο οι επιχειρήσεις να τιμωρούν αρνητικά σχόλια

Σύντομα θα είναι παράνομο οι επιχειρήσεις να τιμωρούν αρνητικά σχόλια

co joined hands thumbs up and down-σχόλια

Το Κογκρέσο ψήφισε ένα νομοσχέδιο προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών ώστε να δημοσιεύουν τα αρνητικά τους σχόλια στο διαδίκτυο. Ο νόμος αναμένει επί του παρόντος μια υπογραφή του Προέδρου Ομπάμα.

Ο νέος νόμος πέρασε με ομοφωνία από τη Γερουσία τη Δευτέρα και θα καταστήσει παράνομο για τις επιχειρήσεις να περιλαμβάνουν ρήτρες «μη υποτίμησης» ή «gag» που περιορίζουν το δικαίωμα του πελάτη να μοιραστεί τυχόν αρνητικά σχόλια. Η ακρόαση σχετικά με το νομοσχέδιο υπογράμμισε τη μήνυση εναντίον του Palmer KlearGear το 2013, όπου η KlearGear απαίτησε από τον Jen Palmer να αφαιρέσει ένα αρνητικό online σχόλιο ή θα αντιμετώπιζε πρόστιμο $ 3.500 σύμφωνα με τους Όρους της εταιρείας. Ο Palmer αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο ή να σβήσει το σχόλιό του, έτσι η KlearGear έστειλε το πρόστιμο σε έναν οργανισμό συλλογών, επηρεάζοντας αρνητικά την πιστωτική του Palmer.

“Με τερματισμό στις ρήτρες gag, η νομοθεσία αυτή υποστηρίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών και την ακεραιότητα των κρίσιμων σχολίων σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται online” είπε ο John Thune (R-SD), πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας για το Εμπόριο, την Επιστήμη και τις Μεταφορές.

Ένας τέτοιος νόμος ίσχυε ήδη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, αλλά τώρα θα εφαρμοστεί σε εθνική κλίμακα, όταν υπογραφεί από τον πρόεδρο. Το νομοσχέδιο προστατεύει επίσης τα σχόλια που δεν είναι στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους καταναλωτές να εκφράσουν τη γνώμη τους χωρίς φόβο να πληρώσουν γι αυτά.

shutterstock_2

«Οι κριτικές για το πού να ψωνίσει, να φάει ή να μείνει κάποιος, σε ιστοσελίδες όπως το Yelp ή το TripAdvisor βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές σχετικά με το πού να ξοδεύουν τα χρήματά τους», δήλωσε ο Brian Schatz (D-HI), μέλος της υποεπιτροπής κατάταξης internet. «Κάθε καταναλωτής έχει το δικαίωμα να μοιραστεί ειλικρινείς εμπειρίες και απόψεις για κάθε επιχείρηση, χωρίς να φοβάται νομικά αντίποινα και το πέρασμα του νομοσχεδίου μας, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του δικαιώματος αυτού.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS