ΑρχικήsecurityΠλήρης και παγκόσμια ελευθερία στο FBI: Πέρασε το άρθρο 41 (Rule 41)

Πλήρης και παγκόσμια ελευθερία στο FBI: Πέρασε το άρθρο 41 (Rule 41)

Ασταμάτητο το FBI: Όπως φαίνεται οι τρεις τελευταίες νομοθετικές προσπάθειες να σταματήσουν τις αλλαγές του άρθρου 41 (Rule 41) που αφορούν νέους ομοσπονδιακούς κανονισμούς της ποινικής δικονομίας απέτυχαν. Από σήμερα οι Ομοσπονδιακοί μπορούν να πραγματοποιήσουν hacking στο PC σας με πολύ λιγότερη ταλαιπωρία.

Ο νέος κανονισμός θεσπίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο που μας πέρασε και θα επιτρέπει στο FBI και την αστυνομία να υποβάλουν αίτηση για ένα ένταλμα στον πιο κοντινό δικαστή των ΗΠΑ το οποίο θα τους επιτρέπει να πραγματοποιούν hacking όπου κι αν βρίσκεται ο υπολογιστής. Έτσι οι αρχές θα μπορούν να παραβιάζουν οποιοδήποτε ύποπτο που χρησιμοποιεί Tor, VPN, ή κάποιο άλλο λογισμικό ανωνυμοποίησης να κρύψει τα ίχνη του.fbi hacking

Κανονικά και μέχρι και σήμερα, όταν οι πράκτορες επιθυμούσαν να παραβιάσουν τον υπολογιστή ενός υπόπτου, έπρεπε να ζητήσουν ένταλμα από ένα δικαστή που είχε στην περιοχή δικαιοδοσίας του την περιοχή που βρίσκεται το μηχάνημα. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο με την σημερινή τεχνολογία.

Με τις αλλαγές που φέρνει το άρθρο 41, οι ερευνητές μπορούν να πάρουν ένταλμα από οποιοδήποτε δικαστή και να αναπτύξουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό για να μάθουν που βρίσκεται ο ύποπτος, η οποία θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στην Αμερική ή σε όλο τον κόσμο.

Επίσης το νέο άρθρο 41 θα επιτρέπει στις αρχές να πάνε σε ένα μόνο δικαστή για ένταλμα, και όχι σε όλα τα δικαστήρια.

Αυτή η επέκταση του νόμου δίνει επιπλέον hacking αρμοδιότητες χωρίς κάποια συζήτηση στο Κογκρέσο ή κάποια ψηφοφορία, απλώς με μια διοικητική αλλαγή.

Λίγο μετά την απόφαση του Απριλίου, οι γερουσιαστές Ron Wyden και Rand Paul προσπάθησαν να σταματήσουν το νομοσχέδιο παρουσιάζοντας το Stopping Mass Hacking (SMH) Act, το οποίο κόλλησε στο Κογκρέσο. Ο Wyden έκανε μια τελευταία έκκληση στη Γερουσία την Τετάρτη, αλλά απορρίφθηκε.

“Οι αλλαγές από το άρθρο 41 θα τεθούν σε ισχύ αύριο (σήμερα 1η Δεκεμβρίου), χωρίς καμία ακρόαση ή σήμανση για επανεξέταση και αξιολόγηση των αλλαγών”, ανέφερε. “Αν και οι προτεινόμενες αλλαγές δεν είναι απαραίτητα κακές ή καλές, είναι σοβαρές, και αφού υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής απαιτούν προσεκτικότερη εξέταση και συζήτηση.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS