ΑρχικήsecurityΔείτε ποιες πληροφορίες παρακολουθεί ο browser σας

Δείτε ποιες πληροφορίες παρακολουθεί ο browser σας

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι ο browser που χειρίζεστε παρακολουθεί ποιες ιστοσελίδες βλέπετε και τις καταγράφει στο ιστορικό περιήγησης. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο browser σας παρακολουθεί πολύ περισσότερα.

clickclickclick browser

Η Clickclickclick είναι μια ιστοσελίδα που μέσα από μία αστεία και παιχνιδιάρικη διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες πληροφορίες παρακολουθούνται όταν επισκέπτεστε μια σελίδα.

Όταν μπείτε στην εν λόγω ιστοσελίδα θα σας υποδεχτεί ένα μεγάλο πράσινο κουμπί και η προτροπή για να ενεργοποιήσετε τα ηχεία σας (αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένα). Κάθε κίνησή που κάνετε επάνω στη σελίδα θα καταχωρείται και θα εμφανίζεται ως κείμενο. Αναγνωρίζει και καταγράφει όταν μετακινείτε τον κέρσορα του ποντικιού σας, όταν κάνετε δεξί ή αριστερό κλικ στο κουμπί, όταν κουνάτε το ποντίκι προς μία κατεύθυνση, αν έχετε μείνει ανενεργός, όταν κουνάτε το ποντίκι σας γρήγορα κλπ.

Αν και στην αρχή θα νιώσετε μία ανατριχίλα για αυτά που βλέπετε στο browser σας, οι δημιουργοί του Clickclickclick έχοντας αίσθηση του χιούμορ έχουν συμπεριλάβει μια λίστα με τα επιτεύγματα που μπορείτε να ξεκλειδώσετε. Κάτι σαν παιχνίδι. Συνολικά 120 επιτεύγματα μπορούν να ξεκλειδωθούν, τα οποία απαιτούν από εσάς να κάνετε κάποιες μάλλον ανυποψίαστες και κοινότυπες κινήσεις στην ιστοσελίδα. κάθε επίτευγμα δηλαδή είναι μία δυνατότητα που έχει ο browser να παρακολουθεί.

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να δώσει σε ένα κοινό χρήστη μια καλή ιδέα για το τι είναι ένας browser και τι μπορεί να παρακολουθήσει εν αγνοία σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS