ΑρχικήsecurityΤο website του στρατού της Βενεζουέλας χακαρίστηκε από τον Kapustkiy

Το website του στρατού της Βενεζουέλας χακαρίστηκε από τον Kapustkiy

Μια ιστοσελίδα που ανήκει στον στρατό της Βενεζουέλας παραβιάστηκε από τον Kapustkiy, ο οποίος κατάφερε να παραβιάσει μια βάση δεδομένων που περιέχει χιλιάδες λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων όπως των αριθμών τηλεφώνου.

venezuelan-army

Ειδικότερα, ο Kapustkiy εισχώρησε στο CATROPAEJ, και υπέκλεψε συνολικά 3.000 λογαριασμούς, με πληροφορίες όπως πλήρη ονόματα, διευθύνσεις email και τηλεφωνικούς αριθμούς.

Επιπλέον, ο Kapustkiy δήλωσε ότι ανακάλυψε επίσης μερικά login σχετικά με το σύστημα webmail του Στρατού, το οποίο κατέστησε δυνατό το να διαβάσει τα προσωπικά στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών, αλλά τόνισε ότι «δεν το κάνει», επειδή ο τελικός σκοπός της παραβίασης είναι να βοηθήσει τις αρχές να μάθουν για τα θέματα ασφαλείας που έχουν και να τα αντιμετωπίσουν.

 Kapustkiy

Μάλλον το χειρότερο είναι ότι η ίδια η ιστοσελίδα έχει χακαριστεί και πάλι στο παρελθόν και ο Kapustkiy λέει ότι οι διαχειριστές δεν κατάφεραν να διορθώσουν το πρόβλημα, οπότε η ίδια ευπάθεια εξακολουθεί να υφίσταται παρά την αρχική προσβολή.

Ο Kapustkiy, ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του Powerful Greek Army, περιγράφει τον εαυτό του ως Pentester Ασφαλείας και λέει ότι όλες οι παραβάσεις που ανακαλύπτει στα τρωτά σημεία της ασφάλειας σε δικτυακούς τόπους της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις αρχές να τα διορθώσει μέχρι να είναι πολύ αργά.

Οι προσπάθειες του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες, καθώς και οι ιταλικές και οι ινδικές αρχές συνεργάστηκαν μαζί του για να επιδιορθώσουν τα τρωτά σημεία που ανακάλυψε στις ιστοσελίδες τους.

Στην περίπτωση της Βενεζουέλας όμως, το γεγονός ότι είχε χακαριστεί η ιστοσελίδα πριν μερικούς μήνες, αλλά οι τοπικές αρχές παρέλειψαν να την επιδιορθώσουν, δείχνει ότι μάλλον δεν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή και αυτή τη φορά.

Και είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι πραγματικά ένα κακό γεγονός αφού οι λεπτομέρειες περίπου 3.000 ατόμων εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου και των email που είναι εύκολα προσβάσιμα από οποιονδήποτε μπορεί να αναπαράγει την επίθεση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS