ΑρχικήinetΆλλη μια επίθεση hacking δέχεται η Ρωσία

Άλλη μια επίθεση hacking δέχεται η Ρωσία

Η Ρωσία σε πρόσφατη ανακοίνωση δήλωσε ότι κατάφερε να εμποδίσει μια επίθεση στον κυβερνοχώρο της που στόχευε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ξεκίνησε από μια ανώνυμη υπηρεσία πληροφορικής του εξωτερικού. Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ξένη αυτή υπηρεσία, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSS) εξήγησε ότι στόχο των hackers αποτελούσαν οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Παρ’ ολ’ αυτά φήμες υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις ανήκουν στην ουκρανική εταιρεία web hosting, BlazingFast, που εδρεύει στην Ολλανδία.russia-hacking-group

Η επίθεση ξεκίνησε σήμερα και περιλαμβάνει χιλιάδες ψευδή κοινωνικά μηνύματα πολυμέσων και μηνύματα κειμένου που διέδιδαν την κρίση των πιστωτικών και χρηματοπιστωτικών συστημάτων της Ρωσίας καθώς και την ανάκληση των αδειών των τραπεζών.

Από την άλλη πλευρά η BlazingFast έχει ήδη διερευνήσει τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για προγραμματισμένη επίθεση στην Ρωσία. Επιπλέον υποστηρίζει ότι ενώ είναι πρόθυμη να διευθετήσει το θέμα με τις ρωσικές αρχές εκείνες δεν φαίνονται ιδιαίτερα συνεργάσιμες.

«Εξετάσαμε όλα τα συστήματα και δεν βρήκαμε αλλαγές στο μοτίβο που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες. Αν και η FSB κρίνεται ικανή να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, εμείς είμαστε θετικοί σε πιθανή συνεργασία για να λυθεί η παρεξήγηση.» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της BlazingFast.

Η αναφορά της FSB είναι γεμάτη αόριστες πληροφορίες και δεν προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση αλλά και τον τρόπο αποφυγής της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα αυτή αναφορά τροφοδοτεί την ήδη υπάρχουσα ένταση μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής καθώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά την διάρκεια της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.Ρωσία

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS