ΑρχικήsecurityΗ Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας χακαρίστηκε!

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας χακαρίστηκε!

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας μόλις επιβεβαίωσε ότι η βάση δεδομένων email τους είχε παραβιαστεί από χάκερ, οι οποίοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε email των συνδρομητών και έστειλαν spam που περιλάμβαναν κακόβουλο λογισμικό.

scottish-football-association-Ομοσπονδία

Τα email είχαν τίτλο “Αγαπητέ πελάτη” και μέσα στο email φέρεται να υπήρχε ένα τιμολόγιο που έπρεπε να καταβληθεί εντός 48 ωρών. Όταν έκαναν κλικ στον σύνδεσμο στο τιμολόγιο, ζητούσαν από τους χρήστες να κατεβάσουν ένα αρχείο που είχε μολυνθεί από μια αξιοσέβαστη μορφή κακόβουλου λογισμικού, η οποία έθετε σε κίνδυνο τους υπολογιστές τους.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας εξήγησε στο Twitter ότι οι χρήστες θα πρέπει να διαγράψουν τα email το συντομότερο δυνατό αφού έρθει στο inbox τους, προσθέτοντας σε μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι καμία πληροφορία δεν διακυβεύεται και ότι δεν κλάπηκαν στοιχεία των χρηστών.

«Καλούμε όλους τους παραλήπτες να διαγράψουν άμεσα το email και προτείνουμε σε όσους άνοιξαν το αρχείο να κάνουν έναν έλεγχο ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι δεν έχει εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους οπαδούς ότι κανένα τραπεζικό στοιχείο ή λεπτομέρειες της πιστωτικής κάρτας τους δεν βρίσκονται σε κίνδυνο» δήλωσε η Scottish FA.

«Προχωρήσαμε στην διαγραφή αυτού του λογαριασμού και το θέμα έχει τεθεί στους προμηθευτές μας. Θα προβούμε σε περαιτέρω δηλώσεις σύντομα» πρόσθεσε η εταιρεία.

Αν και η Scottish FA εξακολουθεί να ερευνά την παραβίαση, οι υποστηρικτικοί σύλλογοι της Ομοσπονδίας του Ποδοσφαίρου ισχυρίζονται ότι έχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η επίθεση ξεκίνησε από κινέζικους servers.

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την παράβαση, οι σύλλογοι που υποστηρίζουν την Ομοσπονδία επισημαίνουν ότι ορισμένοι χακαρισμένοι λογαριασμοί, οδηγούν σε μια spam καμπάνια που στοχεύει όλους τους συνδρομητές.

«Φαίνεται ότι τα fan-club των οπαδών όπως το @ScottishFA χακαρίστηκαν-με πηγαίο κώδικα από την Κίνα. Έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους για να ζητήσουμε πληροφορίες!» λέει το tweet.

Στους χρήστες που έλαβαν τα email από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας και κλίκαραν πάνω στο συμπεριλαμβανόμενο συνημμένο συνιστάται να εγκαταστήσουν λογισμικό προστασίας από ιούς και να κάνουν σάρωση για κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές τους.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS