ΑρχικήinetΣημαντική η πτώση των Windows Phone σε πωλήσεις

Σημαντική η πτώση των Windows Phone σε πωλήσεις

Άσχημα τα νέα για την Microsoft καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχείατα Windows Phones χάνουν συνέχεια έδαφος παγκοσμίως. Δυστυχώς όσοι από εσάς ελπίζατε σε μια ανάπτυξη της πλατφόρμας smartphones της Microsoft, τα στοιχεία των τελευταίων τριών τριμήνων του 2016 θα σας απογοητεύσουν. Πάμε όμως να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.Windows

Για αρχή ας  δούμε την πορεία του Windοws Phone OS το οποίο αποδεικνύεται πιο κερδοφόρο και πετυχημένο στην ευρωπαϊκή αγορά παρά στη αμερικάνικη. Οι μετρήσεις των δύο τελευταίων ετών (2015-2016) έχουν ως εξής: Τα Windows Phone OS στην Γερμανία είχαν πτώση ύψους 4,5% σε σχέση με πέρσι καταλήγοντας στο 2,4%  ενώ στο Ηνωμένο  Βασίλειο κατέληξε στο 2,9% με πτώση ύψους 5,3%. Παρόμοια τάση παρατηρείται στη Γαλλία με την πτώση να αγγίζει το 4,8% και στην Ιταλία με 4,3%. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η Ισπανία με το Windοws Phone να βρίσκεται στο 0,3%. Σε γενικό πλαίσιο τα Windοws Phone  το 2016 χάνουν έδαφος ύψους 5% σε σχέση με το 2015.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα Windοws Phone είχαν πτώση 1,4% καταλήγοντας στο 1,2%. Παρόμοια κατάρρευση παρατηρείται και στην Κίνα με πτώση 2,3%-0,1% αλλά και στην Αυστραλία με 6,5%-3%.

Η τόσο μεγάλη απόκλιση στις πωλήσεις του περασμένου χρόνου θα μας κάνει να αναρωτηθούμε για ποιόν λόγο η Microsoft έχει πέσει τόσο έξω. Αιτία αποτελεί η έλλειψη νέων συσκευών, η μείωση του ενδιαφέροντος των προγραμματιστών καθώς και η έλλειψη ενδιαφέροντος των καταναλωτών απέναντι στα Windοws smartphones.  Σαν να μην έφτανε αυτό η Microsoft αποφασίζει να καταργήσει οριστικά από την αγορά της συσκευές Lumia γεγονός που σίγουρα θα οδηγήσει σε κατακερματισμό των πωλήσεων και για τον επόμενο χρόνο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS