ΑρχικήinetCayla και i-Que: παιχνίδια παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των παιδιών

Cayla και i-Que: παιχνίδια παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των παιδιών

H Cayla και η i-Que, είναι δύο εξαιρετικά δημοφιλή «έξυπνα» παιχνίδια που κατασκευάζονται από την Genesis Toys που έχει βάση το Los Angeles. Όπως φαίνεται τα συγκεκριμένα παιχνίδια (και πόσα άλλα που δεν γνωρίζουμε), δεν διασφαλίζουν τα διακαιώματα για ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής των βασικών καταναλωτών τους (των παιδιών) όπως ανακάλυψαν ερευνητές.

Τα παιχνίδια Cayla και i-Que έρχονται με εφαρμογές “συντρόφους”, και τις τελευταίες υπηρεσίες της Nuance Communications, μια εταιρεία με έδρα τη Μασσαχουσέτη που ειδικεύεται στον τομέα των υπηρεσιών φωνής και αναγνώρισης ομιλίας για διάφορους κλάδους. Αυτό επιτρέπει τα παιχνίδια να ερμηνεύουν ομιλίες και να συνομιλούν με τα παιδιά.Cayla

Αυτά τα παιχνίδια πωλούνται στις ΗΠΑ, τις Σκανδιναβικές χώρες, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, στην Αυστραλία και στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών της Σκανδιναβικής εταιρείας συμβούλων τεχνολογίας Bouvet, στην οποία είχε ανατεθεί να δοκιμάσει τα παιχνίδια για λογαριασμό του Συμβουλίου Καταναλωτών της Νορβηγίας, υπάρχουν πάρα πολλά σφάλματα στα δύο διαδραστικά παιχνίδια που μπορούν να συνδεθούν με το Internet. Ανάμεσα σε αυτά και η έλλειψη ασφάλειας, παράνομοι όροι χρήσης, εκμετάλλευση των μυστικών των παιδιών, ζητώντας ενδεχομένως ευαίσθητες πληροφορίες, σερβίρισμα στα παιδιά κρυφών διαφημίσεων, και πολλά άλλα.

Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε από το Συμβούλιο και δείχνει μερικά από αυτά τα προβλήματα.

Από το Συμβούλιο Καταναλωτών της Νορβηγίας πιστεύουν ότι ο κατασκευαστής αυτών των παιχνιδιών δεν προστατεύει επαρκώς την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, και προέτρεψαν τη Νορβηγική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το Συνήγορο του Καταναλωτή, και τη Νορβηγική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας να διερευνήσουν το κατά πόσον αυτά τα δύο προϊόντα εμπίπτουν στην απαγόρευση από τους νόμους και τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς (Personal Data Act, Marketing Control Act, και product safety regulations).

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, το Κέντρο Ηλεκτρονικής Προστασίας Πληροφοριών (Electronic Privacy Information Center ή EPIC) κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ισχυριζόμενο ότι τα δύο παιχνίδια Cayla και i-Que, οι εφαρμογές συντροφιάς, καθώς οι κατασκευαστές τους, παραβιάζουν τους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS