ΑρχικήinetOpenVPN χρηματοδότηση για ελέγχους ασφαλείας από το JHU

OpenVPN χρηματοδότηση για ελέγχους ασφαλείας από το JHU

Ο ακαδημαϊκός Dr Matthew Green του Johns Hopkins University θα είναι ο υπεύθυνος για τους ελέγχους ασφάλειας του νέου OpenVPN 2.4.

Το VPN project ανοικτού κώδικα, που διανέμεται μέσω του GitHub, έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες, από Solaris μέχρι Windows, πάρα πολλές διανομές Linux και BSD συμπεριλαμβανομένου και του OSX, αλλά και jailbroken iOS.

Χρησιμοποιείται επίσης και από τον VPN provider Private Internet Access (PIA), που είναι και η εταιρεία που αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την επανεξέταση της ασφάλειας του Open Source project. Η ανακοίνωση έγινε με μια δημοσίευση από την εταιρεία.

Σε αυτή τη δημοσίευση, ο Caleb Chen της PIA αναφέρει ότι ο Dr. Green χρηματοδοτήθηκε για να επανεξετάσει την έκδοση 2.4, η οποία είναι επί του παρόντος σε μορφή beta, και όταν η έκδοση κυκλοφορήσει στην τελική της μορφή, “θα συγκριθεί και να αξιολογηθεί για την ολοκλήρωση του ελέγχου της ασφάλειας”.

Ο Chen αναφέρει ότι η PIA αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η ίδια το review “λόγω της αναπόσπαστης φύσης του OpenVPN και της κοινότητας προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο σύνολό της στην φιλοσοφία της εταιρείας μας.”

Η ανάρτηση αναφέρει η έκθεση θα διατεθεί πρώτα στην κοινότητα του OpenVPN, πριν από τη δημοσίευση της και ότι η PIA θα βοηθήσει στις τυχόν επιδιορθώσεις που χρειάζονται για να αυξηθεί η ασφάλεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS