ΑρχικήsecurityΔιαγωνισμός DDoS από Τούρκο hacker!

Διαγωνισμός DDoS από Τούρκο hacker!

Ο Μαχμετ, ένας γνωστός Τούρκος hacker, ξεκίνησε πρόσφατα έναν διαγωνισμό DDoS και προσκαλεί όλους του ενδιαφερόμενους να ρίξουν τις πολτικές ιστοσελίδες και στη συνέχεια να ανταμειφθούν γι’ αυτό.DDoS

Σύμφωνα με ανακάλυψη της εταιρείας ασφαλείας Forcepoint  ο διαγωνισμός ονομάζεται “gamification” of DDoS και ο κάθε συμμετέχων λαμβάνει πρόσβαση στο εργαλείο “Balyoz” το οποίο τον βοηθάει να επιτεθεί στις ιστοσελίδες από μόνο ένα μηχάνημα. Οι νικητές όχι απλά θα ανταμείβονται για τα κατορθώματα τους αλλά όποιος καταφέρει να τρέξει για περισσότερη ώρα το πρόγραμμα DDoS θα κερδίσει περισσότερους πόντους.

Για κάθε δέκα λεπτά επίθεσης οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα διαπραγμάτευσης της ανταμοιβής τους. Μερικά από τα βραβεία τους αποτελούν η αυτόνομη έκδοση του εργαλείου “Balyoz” και τα ‘click-fraud’ bots που χρησιμεύουν στην παραγωγή εσόδων από τις συνδρομητικές ιστοσελίδες. Επιπλέον υπάρχει και ένας ενημερωτικός πίνακας αποτελεσμάτων που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να παρακολουθούν την πρόοδο τους.

Ο διαγωνισμός αφορά ως επί το πλείστων τις πολιτικές ιστοσελίδες του Χριστιανοδημοκρατικού Γερμανικού κόμματος, του Λαϊκού Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας, την ιστοσελίδα της Αρμένικης Γενοκτονίας και το Εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν. Οι συμμετέχοντες όμως έχουν την δυνατότητα να προτείνουν και διαφορετικές ιστοσελίδες προς επίθεση.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το εργαλείο “Balyoz” μπορεί να ενεργοποιηθεί και να  μολύνει τις ιστοσελίδες μόνο όταν ο χρήστης βρίσκεται εκτός διαγωνισμού.

Στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι η δημιουργία ενός δικτύου μολυσμένων υπολογιστών που θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για την δρομολόγηση μεγαλύτερων επιθέσεων DDoS.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πόσοι θα είναι οι συμμετέχοντες και αν έχει μολυνθεί ήδη κάποια ιστοσελίδα αν και η Forcepoint παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του διαγωνισμού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS