ΑρχικήinetΡομποτικά σκεύη αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία

Ρομποτικά σκεύη αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία

σκεύη

Για έναν μέσο άνθρωπο, το να σηκώσει ένα κουτάλι μέχρι το στόμα του μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή, καθημερινή πράξη που δεν θέλει πολλή σκέψη ή προσπάθεια. Αλλά μπορεί να είναι μία άπιαστη πολυτέλεια για πολλούς ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Τώρα, μια νέα σειρά από σκεύη φαγητού, βοηθά τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα να επανακτήσουν την ανεξαρτησία τους στο φαγητό, μέσω υψηλής τεχνολογίας αισθητήρων, υπολογιστών και κινητήρων.

Η σειρά, που ονομάζεται Liftware, διαθέτει δύο σκεύη που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ανθρώπους με τρέμουλο, περιορισμένη  και άλλα προβλήματα κινητικότητας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να φάει μόνο του.

Το πρώτο προϊόν, που ονομάζεται Liftware Steady, έχει αισθητήρες που ανιχνεύουν ακούσιες κινήσεις των χεριών, αντισταθμίζοντας το τρέμουλο με συμπληρωματικές δονήσεις για να κρατήσει το επίπεδο του κουταλιού. Το δεύτερο προϊόν, που ονομάζεται Liftware Level, κάμπτεται στο λαιμό του σκεύους, επιτρέποντας την βελτιωμένη κάμψη του κουταλιού. Επίσης, χρησιμοποιεί αισθητήρες για την ανίχνευση κινήσεων που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το σκεύος πάρα πολύ και να προκαλέσουν διαρροές.

Οι δημιουργοί του Liftware λένε ότι τα σκεύη, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κουτάλι ή πιρούνι, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τα άτομα που ζουν με εγκεφαλική παράλυση, κάκωση νωτιαίου μυελού, νόσο του Πάρκινσον και προβλήματα κινητικότητας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Να αναπτύξει τα εργαλεία, η ομάδα του Liftware συνεργάστηκε απευθείας με αυτές τις ομάδες ατόμων, δοκιμάζοντας το προϊόν με τη βοήθεια εθελοντών.

Οι συσκευές, οι οποίες λειτουργούν με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνεχώς για έως και μία ώρα. Το προϊόν πωλείται για $ 195 μαζί με ένα κουτάλι, ενώ πρόσθετα εξαρτήματα κοστίζουν $ 34,95 το κάθε ένα.

Για τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται, η τιμή αυτή θα μπορούσε δυνητικά να είναι αποτρεπτική λόγω των περιορισμών του εισοδήματος. Όμως, οι δημιουργοί λένε ότι η δυνατότητα που αποκτούν οι χρήστες τους κάνει να νιώθουν πολύ πιο ανεξάρτητοι και αυτό αξίζει πολύ περισσότερο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS