ΑρχικήinetΤο σχέδιο του Traffic Elevated Bus της Κίνας εγκαταλείπεται

Το σχέδιο του Traffic Elevated Bus της Κίνας εγκαταλείπεται

Κίνας

Το δοκιμαστικό λεωφορείο της Κίνας που «καταπίνει» την κίνηση, το οποίο είχε αναφερθεί ως η φουτουριστική λύση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, έχει συναντήσει ένα μεγάλο εμπόδιο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το κινεζικό ειδησεογραφικό δίκτυο The Paper.

Το μοντέλο της δοκιμής σε πλήρη κλίμακα του λεωφορείου, έχει εγκαταλειφθεί στη δοκιμαστική διαδρομή των 300 μέτρων στην πόλη Qinhuangdao, επαρχία Hebei. Προφανώς η Transit Explore Bus, η εταιρεία που ανέπτυξε το Traffic Elevated Bus (ΤΕΒ) έχει επίσης αφήσει το έργο.

Σύμφωνα με μια μετάφραση από το Shanghaiist, ένας φρουρός είπε ότι “Τα στελέχη της εταιρείας έχουν από καιρό αποσυρθεί και δεν είμαι σε θέση να επικοινωνήσω μαζί τους.”

Το ΤΕΒ είχε περιγραφεί ως μια επανάσταση στις συγκοινωνίες εδάφους, όταν είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στο Διεθνές High-Tech Expo στο Πεκίνο, το Μάιο. Το όχημα προοριζόταν για να μεταφέρει επιβάτες πάνω από την οδική κυκλοφορία, να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών των οχημάτων και της κυκλοφορικής συμφόρησης- ένα αυξανόμενο πρόβλημα της Κίνας.

Κίνας

Προφανώς, οι επενδυτές που χρηματοδότησαν την κατασκευή και την αρχική δοκιμή του ΤΕΒ, αποφάσισαν ότι έχουν ήδη ξοδέψει αρκετά από τα χρήματά τους και είναι μάλλον απρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερα. Οι εργασίες στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του δεν ξεκίνησαν ποτέ. Στην πραγματικότητα, δεν είχε ακόμη λάβει άδεια για να αναπτύξει το σχέδιο. Οι επενδυτές σύντομα άρχισαν να ζητούν τα χρήματά τους πίσω και η μητρική εταιρεία του TEB Huaying Team βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι το ΤΕΒ ήταν μια απάτη για να αρπάξουν τα χρήματα από τους επενδυτές του.

Αν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς ή όχι θα φανεί στο μέλλον, αλλά αυτό που γίνεται ολοένα και πιο βέβαιο είναι ότι η Κίνα δεν πρόκειται να γιορτάσει σύντομα το πρώτο Traffic Elevated Bus.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS