ΑρχικήsecurityERDi φυλλάδιο για την προστασία της ιδιωτικότητας των νέων

ERDi φυλλάδιο για την προστασία της ιδιωτικότητας των νέων

Το ERDi,  κυκλοφόρησε σε ένα φυλλάδιο με τίτλο: Ο οδηγός σου για τους Ψηφιακούς Υπερασπιστές εναντίον Εισβολείς Δεδομένων! – Προστασία της Ιδιωτικότητας για νέους” (“Your guide to Digital Defenders vs. Data Intruders – Privacy for kids!”), για να βοηθήσει τους νέους μεταξύ 10-14 ετών να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους ( προστασία ιδιωτικής ζωής και προσωπικών δεδομένων).ERDi

Ο Kirsten Fiedler, Διευθύνων Σύμβουλος του European Digital Rights αναφέρει:

“Το διαδίκτυο είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τους νέους να μάθουν, να επικοινωνούν και να εξερευνούν νέους κόσμους. Το βιβλιαράκι μας θα τους βοηθήσει να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του διαδικτύου, προστατεύοντας παράλληλα τα προσωπικά τους στοιχεία.”

Το φυλλάδιο είναι αποτέλεσμα ενός διεθνούς προγράμματος με συνεισφορές από το δίκτυο EDRi (Bits of Freedom, Open Rights GroupChaos Computer Club, Digitale GesellschaftApTI Romania, Mediamocracy και πολλούς άλλους).

Στο παράλληλο (φανταστικό μεν αλλά και πέρα για πέρα ρεαλιστικό) σύμπαν του φυλλαδίου, μια ομάδα υπερηρώων (οι Digital Defenders / Ψηφιακοί Υπερασπιστές) αγωνίζεται ενάντια σε μια ομάδα κακοποιών (τους Data Intruders / Εισβολείς Δεδομένων). Δημιουργήθηκε από τον γερμανό κομίστα και εικονογράφο, Gregor Sedlag (link is external).

Η αρχική γλώσσα είναι τα αγγλικά, αλλά παρακάτω υπάρχει η ελληνική μετάφραση από το waves.pirateparty.gr. Το φυλλάδιο είναι διαθέσιμο κάτω από μια άδεια Creative Commons (CC-BY) Licence και μπορείς να το κατεβάσεις ελεύθερα και να το αναδιανείμεις.

Το φυλλάδιο στα ελληνικά από εδώ 

Το αγγλικό φυλλάδιο εδώ

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS