ΑρχικήinetΗ Lignum κατασκευάζει το πρώτο ξύλινο μαχαίρι σεφ

Η Lignum κατασκευάζει το πρώτο ξύλινο μαχαίρι σεφ

ξύλινο-μαχαίρι

Οι απανταχού σεφ, που ψάχνουν για ένα πραγματικά μοναδικό εργαλείο κοπής, μπορεί να ενδιαφέρονται για ένα νέο ξύλινο μαχαίρι σεφ, που δημιουργήθηκε από τη Lignum με έδρα τη Γερμανία.

Το μαχαίρι είναι κατασκευασμένο κατά 97% από ξύλο και 3% από κράμα χάλυβα και άνθρακα, που παρέχουν ένα μοναδικό σχεδιασμό και φυσικό φινίρισμα αφής. Αυτό το μοναδικό μαχαίρι ήδη έχει κερδίσει το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του, χάρη σε πάνω από 170 υποστηρικτές του στο Kickstarter.

Η κυκλοφορία του ξύλινου μαχαιριού σεφ, αναμένεται να λάβει χώρα κατά τον Ιανουάριο του 2017. Οι δημιουργοί του εξηγούν λίγα περισσότερα για την έμπνευση, το σχεδιασμό και τις δυνατότητές του:

«Μας πήρε σχεδόν δύο χρόνια για να δημιουργήσουμε αυτό το μοναδικό ξύλινο μαχαίρι του σεφ: η τέλεια συνέργεια μεταξύ χάλυβα και του πιο βιώσιμου ξύλου με εξαιρετική αντοχή. Για να παραχθεί 1 κιλό χάλυβα χρειάζεται 30-50 l γλυκού νερού. Χρησιμοποιώντας αυτό μπορούν να παραχθούν περίπου 2-3 ​​μαχαίρια αυτού του μεγέθους. Η Lignum μπορεί να παράγει 70-90 μαχαίρια με την ίδια ποσότητα χάλυβα. Επίσης φυτεύουμε τα δικά μας δέντρα για τα μαχαίρια μας και ακόμη χρησιμοποιούμε τα περισσεύματα για τη συσκευασία και τα συστήματα συγκράτησης.

Στη διάρκεια των σπουδών μας, μας ζητήθηκε να επανεξετάσουμε ένα προϊόν καθημερινής χρήσης. Ο καθηγητής μας, μας παρουσίασε την ιδέα των ξύλινων ψαλιδιών – που δυστυχώς δεν έχει εκπονηθεί μέχρι τώρα. Ωστόσο η ιδέα μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Από τότε δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τη δημιουργία ενός ξύλινου μαχαιριού, αλλά ήμασταν επιφυλακτικοί σχετικά με τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου έργου.

Στη συνέχεια πειραματιστήκαμε με διάφορα είδη ξύλου, συνδυάζοντάς το με διαφορετικά υλικά και 3D εκτύπωση με woodfill.

Με κάθε αποτυχία κάναμε μικρά βήματα προς τα εμπρός … Το αποτέλεσμα: ένα ξύλινο σώμα σε συνδυασμό με μια πολύ λεπτή λεπίδα από ατσάλι. Πιο συγκεκριμένα: 97% ξύλο Robinia και 3% κράμα χάλυβα και άνθρακα που κάνει γνώριμο το χειρισμό και την κοπή για όλες τις καθημερινές ανάγκες στην κουζίνα.

Το ξύλο έχει πολλά μεγάλα πλεονεκτήματα: Robinia και Καρυδιά, τα ξύλα της επιλογής μας έχουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό τανίνης. Η τανίνη είναι η ουσία που σκοτώνει τα βακτηρίδια και δίνει στο ξύλο την ικανότητα του αυτο-καθαρισμού. Ως εκ τούτου, το μόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό του είναι ζεστό νερό. Αλλά το πιο βασικό είναι ότι είναι πιο ανθεκτικό και ελαφρύ, πιο σκληρό από ό, τι η δρυς και αποτελεί μια ανανεώσιμη πηγή.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξύλινο μαχαίρι του σεφ, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.kickstarter.com/projects/678583312/skid-the-first-wooden-chef-knife

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS