ΑρχικήinetApple terrariums: όταν η τεχνολογία συναντά τη φύση!

Apple terrariums: όταν η τεχνολογία συναντά τη φύση!

τεχνολογία

Όσο η τεχνολογία προχωράει και οι ανάγκες μας αλλάζουν, τόσο περισσότερο φαίνεται πως απομακρυνόμαστε από τη φύση.

Αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που ένας καλλιτέχνης από τη Γαλλία θέλησε να φυτέψει φυτά μέσα σε προϊόντα Mac! Ο Γάλλος καλλιτέχνης Christophe Guinet εργάζεται ώστε να συνδυάσει τα συστατικά της φύσης με τις πτυχές του σύγχρονου πολιτισμού και της τεχνολογίας και στο τελευταίο έργο του, το «Plant your Mac» αποφάσισε να μετατρέψει κλασικά προϊόντα της Apple σε φυτώρια και γλάστρες!

Συνδυάζει τα καλύτερα δείγματα των δύο κόσμων.

Το έργο περιλαμβάνει κλασικά Macintosh προϊόντα και υπολογιστές της παλιάς σχολής – το iMac G3, το Powerbook και το Macintosh Classic – που μεταμορφώνονται σε εξαιρετικά φυτώρια.

Ο Guinet μέσα από μία δήλωσή του αποκάλυψε ότι είχε το συλλάβει μοναδικό αυτό σχέδιο στο μυαλό του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, βλέποντας πόσο εξαρτημένοι έχουν γίνει οι άνθρωποι από την τεχνολογία όλα αυτά τα χρόνια.

«Συνειδητοποίησα ότι έχουμε την τάση να ξεχνάμε την πραγματικότητα όταν είμαστε μπροστά από τα μηχανήματά μας» είπε. Το «Plant your Mac» είναι ένας τρόπος για μένα να μεταφέρω ένα μήνυμα υπενθυμίζοντας ότι η φύση εξακολουθεί να υπάρχει.» Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες ο Guinet ελπίζει να υπενθυμίσει στους άλλους ότι αν και η σύγχρονη τεχνολογία είναι εντυπωσιακή, είναι σημαντικό να αποσυνδεόμαστε και να στρεφόμαστε και στο φυσικό κόσμο γύρω μας, κάποιες στιγμές.

Ο φωτογράφος εξήγησε ότι πιστεύει πως η γενιά μας έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με το γεγονός ότι η εκβιομηχάνιση έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τον πλανήτη μας, έτσι θέλει να υπενθυμίσει σε όλους την ομορφιά του φυσικού κόσμου.

Απολαύστε παρακάτω μερικές από τις δημιουργίες του:

 

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS