ΑρχικήbusinessΗ Apple διευρύνεται στην ινδική αγορά

Η Apple διευρύνεται στην ινδική αγορά

Συμφωνά με τελευταία έρευνα η Apple έχει ζητήσει από την ινδική κυβέρνηση να παρέχει οικονομικά κίνητρα για την παραγωγή προϊόντων όπως το iPhone στην χώρα.Apple

Η Αpple έχει ήδη ψάξει τρόπους για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ινδία αλλά πάντα ερχόταν αντιμέτωπη με τις τοπικές νομοθεσίες. Σύμφωνα με τους νόμους της Ινδίας οι εταιρείες που πωλούν προϊόντα στη χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιούν εγχώριες μονάδες παραγωγής ή έστω να προμηθεύονται το 30% των συστατικών τους από τοπικούς κατασκευαστές.

Πλέον όμως οι υπάλληλοι της Αpple βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με την ινδική κυβέρνηση για το ξεκίνημα της παραγωγής στη χώρα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι αρχές του Υπουργείου Εμπορίου έχουν ήδη συζητήσει τα προγραμματισμένα σχέδια της Αpple αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη απάντηση. Η Apple θέλει να μιμηθεί το μοντέλο της Κίνας στη Ινδία, κάτι που οι κυβερνητικές υπηρεσίες εξετάζουν.

Η Ινδία μαίνεται να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στο κόσμο, μετά την Κίνα ενώ υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αpple προφανώς θέλει να επωφεληθεί από αυτή την έκρηξη ανοίγοντας καταστήματα σε όλη την χώρα. Προς το παρόν, οι πωλήσεις iPhone αποτελούν λιγότερο του 5% των συνολικών πωλήσεων smartphone στην Ινδία.

Ο CEO της Apple,  Tim Cook, ενώ στο παρελθόν είχε δηλώσει τι δεν σκοπεύει να ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής στην Ινδία πλέον στο τραπέζι τίθεται και αυτό το ενδεχόμενο.

Για την ώρα η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει δύο επίσημα καταστήματα στην Ινδία χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά. Αυτή τη στιγμή το iPhone είναι διαθέσιμο στην Ινδία μέσω τρίτων εμπόρων λιανικής πώλησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS