ΑρχικήαπόψειςΓιατί δεν πρόκειται να δημοσιεύσω ξανά νέο Windows 10 build

Γιατί δεν πρόκειται να δημοσιεύσω ξανά νέο Windows 10 build

Η Microsoft έχει διακόψει τις κυκλοφορίες νέων builds του Windows 10 μέσω του προγράμματος Windows Insider κάτι που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς η ομάδα ανάπτυξης απουσιάζει σε διακοπές. Έτσι οι φίλοι της πλατφόρμας θα αρχίσουν να βιώνουν και πάλι “μεγάλες στιγμές” από τις πρώτες εβδομάδες του 2017.

Η επερχόμενη έκδοση του Windows 10 Redstone 2 (επίσημα γνωστή και σαν Windows 10 Creators Update) που είναι και η επόμενη μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft έχει ολοκληρώσει σχεδόν την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών και ετοιμάζεται να επικεντρωθεί ειδικά σε σφάλματα σταθερότητας και βελτίωσης επιδόσεων.windows 10

Το μοντέλο είναι γνωστό στην κοινότητα του Linux εδώ και αρκετό καιρό, και ονομάζεται κυλιόμενη έκδοση, ή rolling release. Οι προγραμματιστές της κοινότητας αναπτύσσουν διάφορες διανομές σε κυλιόμενη πλατφόρμα, παρέχοντας στον τελικό χρήστη την δυνατότητα χρήσης κάθε νέας τεχνολογίας που κυκλοφορεί…

Όμως κανείς από αυτούς δεν το διατυμπανίζει όπως το κάνει η Microsoft. Θα πείτε ναι, είναι θέμα marketing!

Όμως πάρα πολλοί από εσάς, χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απέξω, “αγοράζουμε” αυτό που μας πουλάει η Microsoft.

Δεν καταλαβαίνετε; Θα το εξηγήσω παρακάτω.

Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει μια πολύ αξιόλογη καμπάνια προώθησης των Windows, που την ωφελεί από πάρα πολλές απόψεις.

Πρώτον όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, έχει μετατρέψει την μισή υφήλιο σε δοκιμαστές προϊόντων, και την άλλη μισή σε χρήστες λειτουργικών αμφίβολης ποιότητας. Να υπενθυμίσουμε ότι από την βιασύνη της να κυκλοφορήσει το Windows 10 η εταιρεία διέθεσε έναν ημιτελή προεπιλεγμένο browser (ναι μιλάω για τον Edge).

Που είναι η ποιότητα που αξίζει σε κάθε πελάτη που έχει πληρώσει ένα σωρό χρήματα για την αγορά ενός αξιόπιστου, ποιοτικού λειτουργικού συστήματος;

Δεύτερον: Με την κυκλοφορία και τη σωστή προώθηση μέσω των MME (εδώ είναι και η δική μου ευθύνη) κάθε άσχετου build, δημιουργεί “φασαρία” γύρω από το όνομά της και το όνομα του λειτουργικού της. Φυσικά αυτό την ευνοεί καθώς ακόμα και η αρνητική διαφήμιση είναι καλύτερη από την καθόλου διαφήμιση και την αφάνεια.

Πόσο μάλλον όταν “σκάει” η είδηση ότι η Microsoft κυκλοφόρησε νέο build με πολλά νέα χαρακτηριστικά (ακόμα και αν αυτά αφορούν νέα emoticons).
Τα νέα builds, οι φήμες για τις επερχόμενες εκδόσεις και οι πολύ καλά πλασαρισμένες εκ των έσω πληροφορίες που “διέρρευσαν” συντηρούν τον νέο μύθο του Windows 10 σαν super duper λειτουργικό κάτι που θα πρεπε να’ναι δεδομένο από τη στιγμή που ο κόσμος πληρώνει για να το αποκτήσει.

Το Linux από την άλλη, αν και προσφέρει πολύ αξιόπιστες διανομές νομίζω ότι αδικείται από την πλειοψηφία. Δεν υιοθετεί την επιθετική πολιτική προώθησης προϊόντων που χρησιμοποιεί η Microsoft, ούτε παρουσιάζει με φανφάρες την προσθήκη των νέων smilies. Έτσι δεν είναι και τόσο ελκυστικό για το ευρύ κοινό, ή τουλάχιστον σε αυτούς που θεωρούν σημαντική την προσθήκη των μικρών εικονιδίων. Αν σκεφτείτε όμως και αυτοί είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάνει διάσημη τη Microsoft.

H ιδέα για αυτό το άρθρο μου μπήκε όταν διάβασα κάπου ότι το Windows 10 Redstone 2 σχεδόν έτοιμο, και ότι η Microsoft ετοιμάζεται επίσης να αρχίσει την ανάπτυξη του Redstone 3, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Οπότε μπορείτε να φανταστείτε το τι θα ακολουθήσει στα MME το επόμενο διάστημα. Επειδή λοιπόν όπως ανέφερα παραπάνω έχω “αγοράσει” και γω από την πλευρά μου αυτό που μας πουλάει η Microsoft και έχω ευθύνη γιατί δημοσιεύω κάθε build που κυκλοφορεί, αποφάσισα να απέχω. Τουλάχιστον από τα builds.
Ναι θα χάσουμε clicks, αλλά αρνούμαι να στηρίξω ένα λειτουργικό που δεν χρησιμοποιώ, και το παιχνίδι της Micrsoft.
Όποιος θέλει νέα builds ας γίνει και επίσημα tester της Microsoft.

Ζητώ συγνώμη από τους φίλους της εταιρείας και του λειτουργικού Windows 10 που κατέβαζαν τα ISO από την ιστοσελίδα μας, αλλά το διαδίκτυο είναι μεγάλο και όποιος ψάχνει βρίσκει….

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS