ΑρχικήinetPanasonic: Χάκερ δεν μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των αεροπλάνων

Panasonic: Χάκερ δεν μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των αεροπλάνων

Ο ερευνητής της IOActive Ruben Santamarta αποκάλυψε χθες ότι οι αδυναμίες που ανακάλυψε στο σύστημα ψυχαγωγίας της Panasonic το οποίο χρησιμοποιείται από 13 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να πάρουν ακόμη και τον έλεγχο του αεροσκάφους και να παρέμβουν σε όλα τα συστήματα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των επιβατικών οθονών και των χειριστηρίων πλοήγησης.

Panasonic

Η Panasοnic, ωστόσο εξηγεί σε μια δήλωση που στάλθηκε με email ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι «πολύ παραπλανητικοί» και λέει ότι η IOActive δεν κάνει τίποτα περισσότερο από να ειδοποιεί ψεύτικα το επιβατικό κοινό.

Η εταιρεία τονίζει ότι μια τέτοια επίθεση δεν είναι δυνατόν να συμβεί, κατηγορώντας την εταιρεία ασφαλείας ότι δημοσίευσε ένα αβάσιμο και αναπόδεικτο συμπέρασμα στο Τύπο.

«Τα συμπεράσματα που πρότεινε η IOActive στον Τύπο δεν βασίζονται σε κανένα πραγματικό εύρημα ή γεγονός. Οι σιωπηρές πιθανές επιπτώσεις θα πρέπει να ερμηνευθούν ως θεωρητικές στην καλύτερη περίπτωση και δεν δικαιολογείται να κάνουν δηλώσεις μόνο από υποθετικές διαπιστώσεις ευπάθειας» δήλωσε η Panasonic.

Η Panasοnic εξηγεί ότι η επιχείρηση έλαβε πραγματικά τις εκθέσεις του Santamarta το Μάιο του 2015 και στις αρχές του τρέχοντος έτους, και ήταν πάντα κάτω από στενή διερεύνηση αλλά εκτός από μερικά ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία έχουν ήδη καθοριστεί, τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον έλεγχο του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε.

«Η IOActive σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, αναμιγνύεται ανάρμοστα σε μια συζήτηση υποθετικών τρωτών σημείων σε σχέση με τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, με συγκεκριμένες διαπιστώσεις σχετικά με τα συστήματα της εταιρείας μας, δημιουργώντας μια άκρως παραπλανητική εντύπωση ότι στα συστήματα της Panasonic έχει βρεθεί μια ευπάθεια που μπορεί να προκαλέσει θέματα στην λειτουργία του αεροσκάφους» συνεχίζει η Panasonic.

Η εταιρεία ζητά τελικά από την IOActive να καταστήσει σαφές ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα τρωτά σημεία σε συσκευές για να θέσουν σε κίνδυνο τα συστήματα του αεροσκάφους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS