ΑρχικήsecurityΤο Tumblr βγαίνει εκτός λειτουργίας για δύο ώρες!

Το Tumblr βγαίνει εκτός λειτουργίας για δύο ώρες!

εκτός-λειτουργίας

Το Tumblr ήταν εκτός λειτουργίας για πάνω από δύο ώρες χθες το απόγευμα, ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης DDoS.

Μια ομάδα που ισχυρίζεται ότι είναι πίσω από την επίθεση έδωσε το σαφές μήνυμα: «Αυτό ήταν για την Lulz.» Αλλά αυτό που ήταν αστείο για τους hackers, ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό για τους χρήστες του Tumblr, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο Twitter για τη διακοπή.

Τα Online εργαλεία κατάστασης ανέφεραν αρχικά ότι η ιστοσελίδα βγήκε εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 15:15. Η υπηρεσία δήλωσε στο Twitter ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετώπιζαν “καθυστέρηση”.

«Ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν καθυστέρηση που επηρεάζει το dashboard τους. Θα το διορθώσουμε ASAP.» – Tumblr (@tumblr) 21η Δεκεμβρίου, 2016

Το site επανήλθε για μερικά λεπτά γύρω στις 15:52, πριν βγει πάλι offline. Γύρω στις 16:22, ένας εκπρόσωπος του Tumblr δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στο θέμα, αλλά δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Γύρω στις 17:45, η υπηρεσία αποκαταστάθηκε. Ωστόσο, η σελίδα του Tumblr στο Twitter δεν έδωσε το πράσινο φως μέχρι τις 18:22. Ο λογαριασμός ξεκίνησε τα tweeting για την επίθεση λίγο πριν από το χτύπημα και έκανε retweeted απαντήσεις κατά τη διακοπή της υπηρεσίας, καθώς η κατάσταση εξελισσόταν.

εκτός-λειτουργίας

Η ομάδα των hacker δήλωσε ωστόσο ότι η επίθεση DDoS δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν.

«Δεν υπάρχει κανένα απώτερο κίνητρο», απάντησε όταν ρωτήθηκε για την αιτία των επιθέσεων. «Όλα γίνονται για πλάκα.»

Η ομάδα επίσης προέβλεψε με ακρίβεια πότε θα επανέλθει το Tumblr!

Οι χρήστες του ιστότοπου δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από τη διακοπή και χρησιμοποίησαν το Twitter για να απαντήσουν με το μόνο τρόπο που ξέρουν: τα GIFs. Ορισμένοι μάλιστα πιθανολογούσαν ότι η διακοπή θα μπορούσε να συνδέεται με το φινάλε της σεζόν του Yuri on Ice, μιας δημοφιλούς σειράς anime με τεράστια κοινότητα στο Tumblr.

Αλλά φαίνεται ότι τελικά ότι το Yuri on Ice δεν ήταν το πρόβλημα του Tumblr!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS