ΑρχικήinetNokia και Apple στα δικαστήρια!

Nokia και Apple στα δικαστήρια!

Η Nokia έχει υποβάλει μια σειρά από αγωγές εναντίον της Apple κατηγορώντας την για παραβίαση 32 τεχνολογικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι αγωγές έχουν καταβληθεί στα δικαστήρια του Μόναχο, Ντίσελντορφ και Μανχάιμ της Γερμανίας καθώς και στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα οι αγωγές αναφέρονται σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τις οθόνες, τις διεπαφές χρήστη, το λογισμικό, τις κεραίες, τα chipsets, ακόμα και τα βίντεο κωδικοποίησης.Nokia

Ουσιαστικά, η Apple είχε αγοράσει μερικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το χαρτοφυλάκιο της Nοkia Technologies το 2011 αλλά απ’ ότι φαίνεται χρησιμοποιεί αυθαίρετα  πολλά περισσότερα στα προϊόντα από αυτά που είχε συμφωνήσει. Επιπλέον, η Nokia ισχυρίζεται ότι κάνει κατάχρηση της συμφωνίας τους με την κλοπή των διπλωμάτων.

Αιτία καταφυγής της Nοkia στα δικαστήρια αποτελεί η απόφαση Της Apple να αναλάβει νομικές δράσεις κατά της Acacia Research Corp και της  Conversant Intellectual Property Management Inc για συνεργασία με την Nοkia με στόχο την άτιμη αποκόμιση χρημάτων από αυτή.

Προς υπεράσπιση της η Apple τονίζει ότι η Nοkia διανέμει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της στην Acacia προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση χορήγηση τους. Τα τυποποιημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κλάδο και έχουν λάβει άδεια σύμφωνα  με τους όρους της FRAND η οποία περιορίζει τα τέλη πληρωμής για τις εταιρείες.

Το 2011 η Nοkia είχε υπογράψει συμφωνία με την Apple υποχρεώνοντας την να καταβάλλει ένα ποσό στην αρχή για την απόκτηση τακτικών δικαιωμάτων στο μέλλον. Τώρα η Apple ισχυρίζεται ότι η Nokia συνωμότησε με την Acacia για την κερδοσκοπία από τις ψεύτικες υποχρεώσεις και καταπάτηση των δικαιωμάτων της.

Η Acacia φαίνεται από την πλευρά της να έχει μηνήσει πάνω από 40 φορές την Apple σύμφωνα με πηγές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS